Gå til innhold

1 
Tidlig om morgenen den første dagen i uken, mens det ennå er mørkt, kommer Maria Magdalena til graven. Da ser hun at steinen foran graven er tatt bort.

Nyheter fra det internasjonale arbeidet

Leverer bibler på døra
09.05.17
Denne gangen følger vi en bibel på veien, fra den ankommer med skip fra et av de store trykkeriene i Kina eller Korea, via en av de femten bokhandlene som Bibelselskapet i Egypt driver, helt fram til kunden, som får den levert på døra av Bishoy eller en av de andre unge medarbeiderne i Bibelselskapet.
Les mer
Tar imot Guds Ord midt i forfølgelsen
09.05.17
Mumtaz Kamel Ayoub fra Bibelselskapet i Egypt besøker familiene til kristne som er rammet av terror. Både vanlige bibler og barnebibler blir tatt svært godt imot, forteller han.
Les mer
– En effektiv kjede fra lager til leser
09.05.17
En familiefar ringer 19 250, det femsifrede telefonnummeret til Bibelselskapet i Egypt. Slik starter veien fra lager til leser for en bibel i Egypt. I denne reportasjen får vi følge med på veien.
Les mer
– Jesu ord gjør sterkt inntrykk
09.05.17
De femten bibelbutikkene til Bibelselskapet er åpne for alle som vil se på en bibel. Hit kommer også mange med ikke-kristen bakgrunn - og budskapet gjør sterkt inntrykk.
Les mer
Lærer bibeltekster utenat
09.05.17
Bibelselskapet i Egypt arbeider på en ny oversettelse av bibeltekster til dagligtale. Men de kristne er vant til å lese den tradisjonelle bibelteksten. Det er denne teksten de kjenner fra liturgien i kirken.
Les mer
– Denne bibelen skal vi lese i butikken vår
09.05.17
På noen få minutter er bibelen framme hos kundene - en familie som holder butikken sin åpen i 19 timer i døgnet. «Denne bibelen skal vi ha i butikken, så vi kan lese i Bibelen også her», sier de.
Les mer
Broderer bokstaven som drev dem på flukt
09.05.17
Bokstaven «nun» ble malt på huset deres av IS. Det innebar at familien i huset var kristen og dermed fritt vilt. Nå broderer Vian Ghanim den samme bokstaven som fikk drevet dem på flukt.
Les mer
– Vil dele Guds Ord med alle jeg møter
09.05.17
Sameer ble en kristen gjennom det kristne leirarbeidet «Truth for the Youth» som Bibelselskapet støtter. Nå er Bibelen blitt viktig for ham. «Bibelen er livet mitt!» sier han i dag.
Les mer
Et bestemorhjem
10.03.17
Hvordan er det å vokse opp hos bestemor, mens mor og far er på jobb langt, langt borte? Dette er realiteten for millioner av barn i Kina i dag. Vi har besøkt et bestemorhjem i Henan-provinsen.
Les mer
Fra paragrafer til bibelvers
10.03.17
Ren hadde en travel jobb som jurist i forsikringsbransjen. En dag fikk hun nok og forlot jobben.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO