Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Glade kristne syner fram biblane dei har fått utanfor ei landsbykyrkje i Kina. Foto: Bibelselskapet/Dag Kjær Smemo.

Foto: Glade kristne syner fram biblane dei har fått utanfor ei landsbykyrkje i Kina. Foto: Bibelselskapet/Dag Kjær Smemo.

Den kinesiske kirkes vekst er en velsignelse

04. februar 2011.

— Under kulturrevolusjonen mistet mange pastorer livet, kristne ble forfulgt og kirken i Kina vandret i mange år i dødsskyggens dal, sier pastor Kan Ren Ring fra St Pauls kirke i Nanjing.

Mange kinesiske kristne kan verken lese eller skrive, men de kan be, og det gjør de! — I Bibelen står det at dersom du gråter om natten, vil du juble om morgenen (Salme 30,6). Og det er det som har skjedd hos oss. Gud strakte ut sin arm for å frelse Kina og kirken, og i dag ser vi at kirken blir rikt velsignet. Da St. Paul gjenåpnet sine dører i 1985, var det 500 medlemmer. I dag har vi flere en 5000, og vi døper mellom 200-300 mennesker hvert år. I løpet av helgen holder vi seks gudstjenester, i tillegg har vi fire prekensteder.
— Bønn har stor betydning for kinesiske kristne. Mange kristne kan verken lese eller skrive, men de kan be, og det gjør de!
— Men bibellesning har også stor plass hos oss, vi elsker Bibelen! Å ta til seg Guds ord er som å spise ris, å be er som å puste. Når vi er på husbesøk, opplever vi ofte å finne den personen vi skal besøke i ferd med å lese i Bibelen. Det er fantastisk at bibler er så mye lettere tilgjengelige nå som vi har vårt eget bibeltrykkeri.

Vi vet at vi får mye kjærlighet og omsorg fra våre brødre og søstre utenfor Kina. Jeg pleier å si til menigheten vår at når de sitter med sin bibel, så holder de en del av hjertet til våre kristne søsken i andre land.Kunder i St. Pauls bokhandel

Xu Ai Feng, 52 
— Jeg ble kristen i 1988 og fikk min første bibel i gave fra kirken. Jeg har arbeidet i denne bokhandelen i 10 år. Vi har åpent hver helg og når det ellers er arrangementer i kirken. Årlig selger vi ca 3800 bibler til alle slags kunder. Forrige kveld, for eksempel, kom eieren av to bedrifter for å kjøpe bibler til sine ansatte. Andre kommer for å kjøpe andaktsbøker.

Deng Qian Qing, 25
— Jeg arbeider med reklame, og er her i bokhandelen for å kjøpe min første bibel. Det er andre gang jeg er i kirken etter at jeg ble voksen. Moren min maste om jeg skulle dra hit, og jeg likte det godt.

Shen Feng Lian
— Jeg ble kristen for ti år siden gjennom min tante. Jeg fylles fred og lykke når jeg er i kirken, og liker så godt å synge i kor. Nå er jeg i bokhandelen for å kjøpe tre luksusutgaver av Bibelen til noen venner. Jeg vil dele evangeliet med dem. Tidligere ble fire venner kristen etter at jeg gav dem en bibel og snakket med dem om min tro.

Zhang Yan Juan, 45
— Jeg skal kjøpe lommebibler og en andaktsbok for noen venner. Jeg ble kristen for ti år siden etter at jeg leste i Bibelen. Egentlig var det ment som en hjelp jeg hadde med problemer i ekteskapet. Den gang var jeg ateist, men det å lese venageliene drv meg til tro. Sønnen min på 20 år er også kristen. Vi er de eneste kristne i vår familie.

Tilbake til artikkeloversikt: Bibeldagen 2011


På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO