Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Skjønnhetssalongen fungerer også som møtelokale for menigheten.

Foto: Skjønnhetssalongen fungerer også som møtelokale for menigheten.

Skjønnhetssalongen

04. februar 2011.

Skjønnhetssalongen drives av to kvinner i fellesskap, Gao-Qing og Dr Qu Binxin, som er lege og hudspesialist. Som kristne ønsker de å bruke dette stedet i Herrens tjeneste, og derfor fungerer dette også som et forsamlingslokale hvor de har møter hver mandag og fredag. Fredag er det bønnemøte.

Li An forteller historien om hvordan hun kom til tro da hun var 16 år gammel.Li An (43) er hjemmeværende, og har bønn som sin spesielle tjeneste i menigheten som samles i skjønnhetssalongen. Dette er et av mange uregistrerte møtepunkter i Nanjing, men er likevel knyttet til den registrerte kirken. Hun forteller oss med glede historien om hvordan hun kom til tro i 1983 da hun bare var 16 år gammel.

Mor til Li An hadde en kristen kollega som mange ganger vitnet om sin tro for henne. Venninnen hadde bedt for moren i tre år da Li An, som da var rundt 16 år, søkte en jobb hvor arbeidsgiveren forlangte en helseattest som krevde en omfattende helseundersøkelse. Resultatet av undersøkelsen viste at datteren hadde en svulst på hjertet, og moren måtte belage seg på at datteren ville dø lenge før henne (eller at datteren ikke ville kunne begrave sin mor, slik man uttrykker det i Kina). Ifølge legen fantes det ingen måte å behandle dette på. Og håpet om å få jobben var borte.

Men moren kunne ikke gi opp. Hvis ikke legen kunne hjelpe, hvilken løsning kunne da finnes? Det var da moren husket venninnen som hadde vitnet for henne om Jesus, og hun ba om forbønn for datteren. «Hvis hun blir frisk, så skal jeg tro på Jesus» sa hun. Og venninnen sa: «Du er velsignet. Nå har frelsen kommet til dette huset. Be for din datter og tro på Jesus, og dere skal bli velsignet». Og slik kom både mor og datter til tro.

Flere kristne fastet og ba sammen med dem gjennom tre måneder om at jenta skulle bli frisk. Da gikk moren til firmaet og fortalte at nå hadde Gud helbredet datteren. Men firmaet nektet å vurdere henne på nytt. Etter ytterligere en måned tok likevel personalavdelingen kontakt og sa at hun likevel skulle få ta en ny helsesjekk. Det ble gjort, og denne gang viste testen at Li An var helt frisk - og hun fikk jobben som hun ønsket.

Underet førte hele familien hennes til tro, og hun fikk da sin første bibel. I dag gleder Li An seg til at de blir stadig flere kristne som samler seg til kristne møter - i skjønnhetssalongen!

Tilbake til artikkeloversikt: Bibeldagen 2011


På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO