Gå til innhold

21 Den som kjenner mine bud og holder dem, han er det som elsker meg. Og den som elsker meg, skal min Far elske. Ja, også jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham.»

Chen Yongmei arbeider ved Amity Bibeltrykkeri i Nanjing.

Foto: Chen Yongmei arbeider ved Amity Bibeltrykkeri i Nanjing.

«Jeg arbeider her for å tjene Gud»

03. februar 2011.

Chen Yongmei (33) har arbeidet ved Amity bibeltrykkeri i nanjing i ti år. Hun jobber med å lage omslag på bøkene.

Last ned artiklene som Word-dokument


— Det er kanskje ikke den mest spennende jobben, sier Chen.
— Men jeg liker godt å se sluttresultatet, og vite at jeg har gjort min del for å lage en bibel eller andre bøker. Jeg arbeider ikke her bare for å tjene til livets opphold, jeg gjør denne jobben for å tjene Gud!

Chen forteller hvordan hun ble en kristen:
— Jeg hadde en kjæreste for 12 år siden. Han ble kristen mens han jobbet her på bibeltrykkeriet. Han fortalte om sin nye tro, og hvor forskjellig bedriften var fra andre steder hvor han hadde jobbet.
— Han ga meg en bibel som jeg leste med stor interesse fordi jeg betraktet det som vestlig litteratur. Begynte med begynnelsen, 1 Mosebok. Men det var vanskelig å forstå. Jeg syntes Gud virket så sint og voldelig. Mange mennesker ble drept. Den gang hadde jeg ikke noe forståelse av synd og hvilken virkning det har på oss. Kjæresten min gav meg også noen brosjyrer og andre bøker som forklarte den kristne tro.

— Én av disse bøkene snakket om at det var viktig å kjenne og tilbe den ene sanne Gud, og boka beskrev veldig konkret hva synd var for noe. Jeg skjønte ikke den gang at dette dreide seg om mitt liv også. Men nå forsto jeg mer og mer, og det endte med at jeg bekjente min synd.
— Jeg liker så godt det bibelverset som snakker om å ikke gjemme sitt lys under et kar (Matteus 5,15). I den kinesiske bibelen er ordet for «kar» det samme som bollen vi bruker til å måle opp ris med. Dette verset traff meg sterkt på et tidspunkt jeg var så veldig opptatt av rettferdighet og at det ikke skulle være noe slags forskjellsbehandling innen familien. Jeg følte at Gud lærte meg å ikke være så nøyeregnende på alt. Jeg var så veldig opptatt av ytre rettferdighet at det hindret Guds lys å skinne i mitt liv.

På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!


Last ned artiklene som Word-dokument

Tilbake til artikkeloversikt for Bibeldagen 2011

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO