Gå til innhold

8 Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven.

— Det er stort behov for å lære opp forkynnere, sier pastor Yin Jian Hui.

Foto: — Det er stort behov for å lære opp forkynnere, sier pastor Yin Jian Hui.

Med røtter i norsk misjonsvirksomhet

03. februar 2011.

Yin Jian Hui (46) er pastor i Tao Hua Lun (Ferskenblomst-kirken) i Yi Yang som for lenge siden ble etablert av norske misjonærer.

Last ned artiklene som Word-dokument


— Norske misjonærer var veldig aktive i dette området (NMS). De etablerte ikke bare kirker, men også bibelskoler, sykehus, barnehjem og andre velferdsinstitusjoner, sier Yin.
— Flere av bygningene står fremdeles. En av disse bygningene. som tidligere var den norske misjonsstasjonen, huser nå kirkens opplæring av frivillige medarbeidere.

Byen Yi Yang er stor, med en befolkning på 4,6 millioner og omtrent 80 000 kristne.
— Det er et stort behov for å lære opp forkynnere og pastorer, særlig for de som bor på landsbygda, sier Yin.
— Kristne trenger dyktige og kunnskapsrike ledere som kan veilede dem og gi dem mer bibelkunnskap. Det er derfor jeg startet opp kurs her i 1999. Vi holder kurs som varer over en måned fire ganger i året. Hvert kurs kan ta imot 40 deltakere, men dette dekker ikke etterspørselen.

Tao Hua Lun har 400 medlemmer, og de planlegger å plante en ny kirke ikke langt unna. Kirken hjelper foreldreløse i området ved å støtte utdannelsen for 30-40 elever hvert år. De fleste som mottar støtte er ikke kristne, men mange velger likevel å komme til kirken. Den norske Kina-eksperten Ernst Harbakk sier at da han besøkte menigheten i 1981, så var det færre enn 20 medlemmer, og alle var gamle.
— Pastoren i menigheten sa den gang: «I dag har kirken i Kina stått opp med Herren». Det var vanskelig å tro det når man så rundt seg, minnes Harbakk.
— Men i dag har denne kirken 400 medlemmer og er fremdeles i vekst, så pastoren hadde sannelig rett.

En del av arven etter norske misjonærer i Yi Yang er Yi Yang Number One School. Skolen har mer enn 4000 elever, har er stort område til rådighet og en flott idrettshall. På en vegg like ved idrettshallen fortelles skolens historie. På veggen finner man også en inngravering av den norske misjonæren Johan Arthur Hertzberg som grunnla skolen i 1907 og var rektor der frem til 1917 (NMS).
— Administrasjonen for Religiøse Spørsmål i Yi Yang og lokale myndigheter stiller seg støttende til kirkens arbeid, ifølge Cheng Hualun (48), som er diakon i kirken og generalsekretær i Yi Yang Kristne Råd.
— De er svært positive og de oppmuntrer oss i vårt arbeid, sier han.

På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!


Last ned artiklene som Word-dokument

Tilbake til artikkeloversikt for Bibeldagen 2011

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO