Gå til innhold

16 For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Minnestein til 100-årsdagen for Hudsom Taylors død.

Foto: Minnestein til 100-årsdagen for Hudsom Taylors død.

Minnesmerket over Hudson Taylor

03. februar 2011.

«The Gospel Hall Church» ligger som et fredelig minnesmerke over pionermisjonærenes arbeid i denne delen av Kina.

Last ned artiklene som Word-dokument


Monumentet over Hudson Taylor ble gravd ned av de kristne etter Kulturrevolusjonen. I dag er det gjenreist i tilknytning til kirkebygningen.I dag er det over 7 000 kristne som samles i ulike (registrerte) kirker i byen Zheng Jiang, men mer en 30 000 hvis du tar med omlandet rundt byen. Men for drøyt 150 år siden var det ingen.

Det spesielle med «The Gospel Hall Church» er det store minnesmerket over Hudson Taylor, opprinnelig plassert på en kirkegård et annet sted i byen, der hvor Hudson Taylor ble begravet ved siden av sin første kone Maria i 1905. Minnesmerket over den store misjonæren ble reist av misjonærkolleger, men ble gravd ned og gjemt av noen kristne som på den måten hindret at det ble ødelagt under kulturrevolusjonen.

For Hudson Taylor ville det nok være viktigere at den lille metodistkirken han plantet på dette stedet, fremdeles er i bruk og nå samler over 3000 mennesker hver søndag fordelt på to gudstjenester. Hvor de får plass kan man bare lure på – i Norge hadde vi neppe fått plass til mer enn 400 mennesker i den forholdsvis beskjedne kirken.

Typisk for de gamle misjonskirkene er at de er preget av byggeskikken fra eget hjemland, i dette tilfellet fra England.

Pastor Yin som er leder for kirkerådet i området forteller at de planlegger bygging av et helt nytt menighetssenter med sitteplass til 3 000 mennesker. Der vil det også bli plass til bibelskole og aldersboliger.

På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!


Last ned artiklene som Word-dokument

Tilbake til artikkeloversikt for Bibeldagen 2011

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO