Gå til innhold

36 Vær barmhjertige, slik deres Far er barmhjertig.

Wang Quan Chang sammen med kona Xu Quin Ju.

Foto: Wang Quan Chang sammen med kona Xu Quin Ju.

Kristne på landsbygda strømmer til for å få bibler

03. februar 2011.

- Jeg er så glad for å få denne nye bibelen i dag, smiler Wang Quan Chang (60), som er bonde langt ute på landsbygda i Henan-provinsen. Han var én av 700 som fikk en bibel da bibelbilen besøkte området.

Last ned artiklene som Word-dokument


Wang forteller at han fikk sin første bibel da han ble kristen for 20 år siden. 
— Det var et gammelt eksemplar i det tradisjonelle skriftspråket. Jeg leste mye i den, og den begynte raskt å falle fra hverandre. Men jeg kunne ikke få tak i en ny. Så en dag da jeg gravde en brønn, fant jeg en bibel og en salmebok som var gravd ned og som var i veldig god stand. Jeg opplevde det som et håndtrykk fra Gud. Nå er den Bibelen også i ferd med å falle fra hverandre, men i dag har jeg fått denne som kan erstatte den!

Wang og hans kone Xu Quin Ju (55) reiste på scooter fra landsbyen sin for å komme til byen der biblene skulle distribueres. Der møtte de en strøm av mennesker som kom til fots, på sykler eller på scootere for å motta bibler.

Bibelbilen ble mottatt med et stort oppbud av folk. Kirkens musikkgruppe, kledd i turkis, slo på trommene sine, og mennesker sang idet bilen kom kjørende oppover den smale, humpete veien. Da den stoppet, stilte Wang og hans kone seg opp sammen med en rekke andre folk for å hjelpe til å bære de dyrebare kassene med bibler inn i den fullsatte kirken.

Menneskene i dette området er svært fattige, og tjener kun rundt 1000 yen i året (ca 850 kr) på å dyrke hvete og mais. Diakon Li Cui Zhi (47) sier at minst en tredjedel av hennes menighet mangler bibler.
— Medlemmene våre er bønder og mange har simpelthen ikke nok kontanter å kjøpe for, forklarer hun.
— Det er også vanskelig å få tak på bibler fordi vi er nødt til å kjøpe dem i nærmeste by som er mer enn en times kjøring unna.

Derfor er det er lett å forstå at hver eneste kirkebenk var fullsatt i kirken, som vanligvis tar mellom 200-300 mennesker. I tillegg sto folk på rekke rad bak i kirken. Der lå også en eldre kvinne i sengen sin. Hun var båret dit av familien som ikke ville hun skulle gå glipp av denne spesielle hendelsen.

Menigheten sang mens kasse på kasse med bibler ble stablet opp foran i kirken. Pastoren forklarte om Bibelselskapet og hvordan biblene var betalt av kristne i andre land. De klappet i takknemlighet og sang mens kassene ble åpnet og biblene delt ut av lokale kirkeledere og representanter for Bibelselskapet. Menneskene bakerst var bekymret for at det ikke var nok til alle, og presset seg fremover med hendene utstrakt for å få tak i en. Det var ingen grunn til bekymring. Alle fikk hver sin, og i tillegg var det 40 til overs.

Mange åpnet Bibelen sin med en gang, noen gikk ut for å gjøre dette, mens andre ble sittende i kirkebenkene. De frydet seg helt tydelig over sine nye bibler, og holdt dem opp for å bli tatt bilde av mens de smilte varmt inn i kameraet.

Ran (10) var en av de som trengte seg ut av den overfylte kirken for å kunne sitte i ro i veikanten og lese. - Jeg kommer til å lese i denne hver dag, sier han alvorlig. Han kom til bibelutdelingen alene siden foreldrene hans ikke er kristne.
— Jeg begynte å tro på Jesus ett år etter at min bestemor fortalte meg om ham, forklarer han.
— Jeg går i kirken og jeg liker å leke med vennene mine.

Duan Xuezhi, 69, ble kristen for et år siden og fikk da en bibel av datteren sin.
— Det er en veldig liten bibel, og det er vanskelig for meg å lese så liten skrift, sier han.
— Jeg er glad for at det er så mye lettere å lese i denne.

Li Luan, en eldre kvinne på over 80 år, frydet seg over at så mange kristne var samlet i landsbyen hennes. Li Luan kan ikke lese og derfor valgte hun å ikke ta imot noen bibel til seg selv, men syntes likevel at det var flott å være tilstede.
— Jeg ble kristen under kulturrevolusjonen etter at jeg og min søster ble helbredet gjennom bønn, forklarer hun.
— På den tiden var jeg den eneste troende i landsbyen min, men i dag er det mange andre som også tror på Gud. Jeg føler meg så velsignet, særlig fordi jeg har seks barn og 13 barnebarn og oldebarn som alle er kristne.
— Selv om jeg ikke kan lese, elsker jeg å synge, og jeg har lært meg utenat mange bibelvers på denne måten, smiler hun og siterer Johannesevangeliet 3,16.

På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!


Last ned artiklene som Word-dokument

Tilbake til artikkeloversikt for Bibeldagen 2011

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO