Gå til innhold

1 Det kom noen ned fra Judea og begynte å undervise brødrene: «Hvis dere ikke følger den skikken vi har fra Moses, og lar dere omskjære, kan dere ikke bli frelst.»

Studentene ved Nanjing teologiske seminar er svært takknemlig for bøkene de har fått av Bibelselskapet.

Foto: Studentene ved Nanjing teologiske seminar er svært takknemlig for bøkene de har fått av Bibelselskapet.

Studeieressurser til Kinas ypperste teologiske seminar

03. februar 2011.

— Disse studiebøkene er en fantastisk gave til teologistudentene, smiler Liu Meichun. Hun er professor i Det nye testamentet og bibliotekar ved Nanjing teologiske seminar.

Last ned artiklene som Word-dokument


– Slike bøker koster veldig mye, og er altfor dyre for de fleste av våre studenter. Mange av dem blir støttet økonomisk fra fattige hjemmemenigheter.
Ordene falt da Bibelselskapet hadde overrakt Det nye testamentet i gresk utgave og Det gamle testamentet på hebraisk til seminaret.

Liu Meichun er professor og bibliotekar ved Nanjing teologiske seminar.Nanjing teologiske seminar
Seminaret har en fireårig studium som kan utvides til et masterprogram. Hit kommer det teologistudenter fra hele landet.
– Vi tar inn 40 studenter hver år, forklarer Liu.
– Men for det fjerde året får vi i tillegg studenter fra andre seminarer i Kina, så da er vi 60. Årlig fortsetter 15 studenter med masterstudium.

Takknemlige studenter
– Å få mitt eget gresk-testamente blir til stor hjelp i mine studier, sier Sun Tian Li. Han er 25 år og i sitt andre studieår. Faren er pastor, og teologiutdanningen finansieres av hjemmemenigheten med to tusen medlemmer.
– Jeg ønsker å la meg ordinere. Så planlegger jeg å dra tilbake til hjemmemenigheten der jeg vil gå inn i lederoppgaver og ta ansvar for hjemmebesøk. Og så ønsker jeg å preke Guds ord.

Zou Shu Xin er 32 år og tredjeårsstudent fra Jiling-provinsen. Med stor takk tok hun imot hebraiskutgaven av GT.
– Hvis du virkelig vil forstå Det nye testamentet må du kunne Det gamle testamentet, sier hun. Hun tjente i sin hjemmemenighet i sju år før hun begynte som teologistudent. En viktig erfaring å ha med seg når hun strever med teologiske temaer på seminaret.
– Noen forteller meg at jeg burde bli lærer her på seminaret. Men jeg liker best det vanlige menighetslivet, så jeg vil la meg ordinere og jobbe i kirken på grunnplanet, forteller hun.

Liu Xiao Feng er 23 år og tredjeårsstudent fra provinsen Jiangsu. Hun kommer fra en menighet med 500 medlemmer som støtter teologiutdannelsen hennes. Hver helg drar hun hjem for å preke og synge i kirkekoret.
– Min siste preken handlet om Elia og Elisja, forteller hun. Jeg la vekt på å fortelle om Guds makt. Kirken vår vokser fordi folk, de fleste er kvinner, snakker med naboene sine og inviterer dem med i kirken. Vi legger også vekt på å ha fine program i julen. Da er det bestandig mye folk.

På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!


Last ned artiklene som Word-dokument

Tilbake til artikkeloversikt for Bibeldagen 2011

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO