Gå til innhold

18 Hvem er en Gud som du,
en som tar bort skyld og tilgir synd
for den resten han eier?
Han holder ikke evig fast på vreden,
for han vil gjerne vise miskunn.

Menigheten til pastor Wang Fu Zeng er bygd på bønn. Han forteller: - Jeg led mye av leddbetennelse allerede da jeg var en gutt. Jeg hadde vært sengeliggende i tre år da det kom en eldre mann på besøk. Han fortalte meg om en Gud som kunne helbrede. Dette var i 70-åra. Kristendom var forbudt, men jeg var ikke redd forfølgelsen fordi jeg allerede led så fryktelig. Jeg ba i sju måneder da jeg plutselig oppdaget at smertene var borte, og jeg kunne gå! Jeg begynte å skrive ned bibelvers fra mannens håndskrevne bibel og lærte mer om Gud. Wang utdannet seg til pastor, og i dag leder han en menighet på over 1000  medlemmer. Trykte bibler er tilgjengelig, men fremdeles er det bønnen som bærer menighetens liv.

Foto: Menigheten til pastor Wang Fu Zeng er bygd på bønn. Han forteller: - Jeg led mye av leddbetennelse allerede da jeg var en gutt. Jeg hadde vært sengeliggende i tre år da det kom en eldre mann på besøk. Han fortalte meg om en Gud som kunne helbrede. Dette var i 70-åra. Kristendom var forbudt, men jeg var ikke redd forfølgelsen fordi jeg allerede led så fryktelig. Jeg ba i sju måneder da jeg plutselig oppdaget at smertene var borte, og jeg kunne gå! Jeg begynte å skrive ned bibelvers fra mannens håndskrevne bibel og lærte mer om Gud. Wang utdannet seg til pastor, og i dag leder han en menighet på over 1000 medlemmer. Trykte bibler er tilgjengelig, men fremdeles er det bønnen som bærer menighetens liv.

«Jeg var ikke redd for forfølgelse fordi jeg allerede led så mye»

03. februar 2011.

Kirken til Wang Fu Zeng ligger i en støvete gate i byen Xu Chang i Henan-provinsen. Hver søndag, mens gateselgerne står og selger sine produkter, strømmer folk til kirken.

Last ned artiklene som Word-dokument


De mer enn tusen medlemmene ankommer på sykkel, scooter eller til fots. Noen av dem vet at sitteplassene fylles opp fort, og har derfor med seg egne stoler.

En eldre kvinne kommer med mannen sittende i ei vogn bak sykkelen. Han er dekket til med et teppe for å beskytte seg mot kulden. Mannen blir sittende i vogna, og får med seg gudstjenesten via høyttalere på utsiden av kirken.

Gudstjenesten preges av mye bønn. Kanskje fordi lederen, Wang Fu Zeng, kom til tro nettopp ved bønn om helbredelse. Han forteller:
– Jeg led mye av leddbetennelse allerede da jeg var en gutt. Smertene ble verre og verre, og til slutt ble jeg sengeliggende. Jeg hadde vært bundet til senga i tre år da det kom en eldre mann på besøk. Han fortalte meg om en Gud som kunne helbrede meg.
– Han sa at jeg måtte be til Gud, og med hans hjelp begynte jeg å be om å bli frisk. Han lærte meg også noen kristne sanger som vi sang sammen. Dette var i 70-åra. Kristendom var forbudt den gangen, men jeg var ikke redd for forfølgelse fordi jeg allerede led så fryktelig på grunn av leddbetennelsen.
– Jeg ba og sang i sju måneder da jeg plutselig oppdaget at smertene var borte. Jeg kunne til og med gå omkring! Jeg ville lære mer om Gud, og mannen viste meg bibelen sin som var skrevet for hånd. Jeg begynte å skrive ned bibelvers fra hans håndskrevne bibel.

Wang kjente kallet til å arbeide for Gud, og da Kina ble åpnere i 80-åra, utdannet han seg som pastor. Han var til å begynne med én av ni ordinerte pastorer i byen Xy Chang. I denne kirken har han bygd sin tjeneste på bønn, og han har mange rike erfaringer på hvordan Gud velsigner folk og gjør forandringer i deres liv. På en enkel, men uttrykksfull måte er dette symbolisert i kirkens alterbilde: et stort rødt kors på grønn bakgrunn, omgitt av ordene: kilden til 10 000 velsignelser.

Et bønneteam på 60 personer sørger for kontinuerlig bønn. Det er alltid fire stykker i kirken, formiddag som ettermiddag, seks dager i uka, klare til å hjelpe tilfeldig forbipasserende eller kirkemedlemmer. Hver dag er det bønnemøte med 150 til stede.

På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!


Last ned artiklene som Word-dokument

Tilbake til artikkeloversikt for Bibeldagen 2011

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO