Gå til innhold

16 Men hva skal jeg sammenligne denne slekten med? Den ligner barn som sitter på torget og roper til hverandre:

— Vi vil først og fremst skape et fellesskap mellom russen. Vi vil hjelpe hverandre i russetida til å være tydelige kristne, sier Maria Kvaløy til «Nytt om Bibelen».

Foto: — Vi vil først og fremst skape et fellesskap mellom russen. Vi vil hjelpe hverandre i russetida til å være tydelige kristne, sier Maria Kvaløy til «Nytt om Bibelen».

Kristenrussen engasjerer seg for Aserbajdsjan

24. april 2013.

Salg av matmatikkhjelp, rånetur, flaskeinnsamling. Kreativiteten er stor når norske russeungdommer har bestemt seg for å samle inn penger til bibelspredning blant ungdom i Aserbajdsjan.

Russen hører våren til. Kristenrussen ønsker å kombinere gleden over avsluttet 13 års skolegang med å hjelpe kristne i andre land. I år arbeider kristenrussen, eller krussen som de selv kaller seg, for bibelspredning i det muslimske landet Aserbajdsjan.

Morten Eikli (22), prosjektleder for kristenrussen i Laget (Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag), forteller: 
-  Vi er omtrent 800 russ i år fordelt på 13 grupper over hele landet. De jobber alle for å samle inn midler til årets aksjon. Boka ”En helt overkommelig bibel” av Knut Tveitereid er allerede oversatt til aseri. Den skal trykkes opp i nye opplag og gjøres enda mer kjent. I tillegg skal det lages en egen ungdomsutgave av Lukasevangeliet. Målet vårt er 400 000 kroner.

I Trondheim var Trøndelags-krussen samlet en kveld i mars. Maria Kvaløy sitter i krussestyret med ansvar for misjonsprosjektet:
- Vi prøver først og fremst å skape et fellesskap mellom russen. Vi vil hjelpe hverandre i russetida til å være tydelige kristne. Og i tillegg jobber vi for Aserbajdsjan. Vi har drevet med baking, kaffe- og vaffelsalg, vi skal ha misjonsløp og ta på oss småjobber. Det er mye som skjer i tredje året på videregående, så det er ikke bestandig så enkelt å få med seg medelever på en annerledes russefeiring.

Maria ledet kveldens amerikanske auksjon. 150-liters sekker med popkorn ble auksjonert bort, likedan ekstraundervisning i matematikk, kinobilletter, dansekurs og Rosenborgsjerf. Engasjementet var stort, og det vil kristne ungdommer i Aserbajdsjan nyte godt av.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO