Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Pappa Denis (27 år), mamma Anja (23 år) og deres lille datter, Sofia (3 år).

Foto: Pappa Denis (27 år), mamma Anja (23 år) og deres lille datter, Sofia (3 år).

En ung families vei til troen

09. mai 2011.

Familien til Denis var veldig fattig og hadde lite mat og klær. De fikk av og til hjelp fra andre i landsbyen. Søstrene ble med i ei bibelgruppe for ungdom, og da Denis var 18 år ble han med på et møte i den store kirken i Donetsk.

- Det jeg hørte og opplevde der gjorde sterkt inntrykk på meg. Både sangene og forkynnelsen, forteller Denis.
- Selv hadde jeg ingen peiling på hva kristendom og bibel var. Jeg var helt blank. Hadde aldri lest noe i Bibelen.

Ble bedt for
- Mine foreldre var alkoholikere, og alle pengene gikk til drikk. Hele landsbyen visste at vi barna vokste opp i et vanskelig hjem med mye vold og fyll. Dette var min oppvekst. Selv begynte jeg å røyke som seksåring og drikke som tolvåring. Jeg så den vanskelige situasjonen jeg vokste opp i, men jeg begynte likevel selv å drikke.
- På et møte i bibelgruppen spurte pastoren om det var noen som ønsket å bli bedt for. Jeg var sjenert, men spurte likevel om de kunne be for meg. Jeg ba høyt sammen med pastoren, og etter den stunden har jeg aldri hatt behov eller ønske om å drikke eller røyke. Gud hadde fridd meg fra dette.
- Jeg begynte også å be for mine foreldre og deres svært vanskelige situasjon. Til slutt ble de begge kristne.
- Nå har jeg flyttet til Donetsk og er vaktmester i kirken og hjelper til med byggingen av den nye kirken i utkanten av byen.
- Hva er viktige bibelavsnitt for meg? Johannevangeliets 15. kapittel, men også Salme 121.

Ble invitert til kirken
- Jeg vokste ikke opp i noen kristen familie, forteller Anja. Mine foreldre var overbeviste ateister. Men min farmor var kristen, og hun ga meg en bibel. En dag traff jeg noen ungdommer som var ute på gatene for å invitere folk på kristne møter. Jeg gikk på et slikt, og ble veldig engasjert av det jeg hørte. Da var jeg 12 år gammel. Etter å ha deltatt på tre møter, skjønte jeg at jeg måtte ta et valg. Der og da bestemte jeg meg for å bli en kristen.
- Da fikk jeg en vanskelig utfordring: Jeg skjønte at jeg burde fortelle mine foreldre om dette, men jeg gruet meg for hvordan de ville reagere. Det gikk en måned uten at jeg fikk fortalt det. Men så en dag, da vi skulle spise middag, foldet jeg hendene og ba en bordbønn.
- Ber du, spurte mor.
- Ja, jeg er blitt en kristen, svarte jeg. Mor reagerte mye mer positivt enn jeg hadde fryktet. Og jeg fortsatte å gå i kirken, senere var jeg også i samme bibelgruppe som Denis. Etter hvert ble vi kjærester, og for fire år siden giftet vi oss. Nå har vi en liten datter, Sonya, på tre år.
- Vi bor på en liten hybel her i kirken. Jeg arbeider som administrasjonssekretær for kirken, og er også søndagsskolelærer. Vi håper etter hvert å få oss vår egen leilighet, vi ønsker oss flere barn og vi vil så gjerne bruke livet vårt for kirken.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO