Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Andrei Moravlovs liv fikk et vendepunkt etter at en venn, som lå på dødsleiet, vitnet for ham om Jesus.

Foto: Andrei Moravlovs liv fikk et vendepunkt etter at en venn, som lå på dødsleiet, vitnet for ham om Jesus.

Et nytt liv med Bibelen

09. mai 2011.

Alkohol er et stort problem i Ukraina. Mange familier går til grunne fordi mor eller far drikker. Men mange får et nytt liv i møtet med Bibelens budskap om tilgivelse og et nytt liv i troen på Jesus.

Bibelen - en veiviser bort fra rusmisbruk og kriminalitet

Andrei Moravlov har en tung bakgrunn som rusmisbruker gjennom 15 år, og med totalt 17 år i fengsel. Det var i fengslet han ble introdusert for narkotika. Og dette ble en tung og vond sirkel. Rusmisbruket førte ham inn i ny kriminalitet. Slik mistet Andrei alt: Familie venner, år av sitt liv. Men Andrei visste at det han drev med var galt. Samvittigheten plaget ham, og den måtte undertrykkes med rusmidler. En dag besøkte han en venn som lå alvorlig syk. De hadde gjort mye galt sammen. Men denne karen var blitt en kristen, og på dødsleiet vitnet han for Andrei og ga ham adressen til en pastor som kunne hjelpe ham også. Og Andrei oppsøkte adressen og kom til en kirke hvor han ble tatt godt imot, fikk hjelp og kom på rehabilitering.
- Det var som under, forteller han.
- Etter en måned kunne jeg forlate rehabiliteringssenteret, og jeg hadde ingen smerter slik som mange andre da jeg sluttet å bruke stoff. Fortiden som rusmisbruker har hatt sin pris. Han er hiv-smittet og har tuberkulose. En dag han var til behandling på sykehuset, møtte han en sykepleier som tilhører den samme kirken. De giftet seg, og nå har de et barn sammen som ikke er hiv-smittet!

Andrei har nå fast jobb i en butikk og selger gulvfliser.
- Bibelen er for meg både en kilde til frelse og retningsviser for et nytt liv, sier han smilende.


Fengselsoppholdet ga tid til å bli kjent med Bibelen


Sergei Trafimov ble kjent med Bibelens budskap i fengselet.Sergei Trafimov kommer opprinnelig fra Odessa. Han bærer preg av å ha levd et hardt liv, han har en kraftig kropp og et herjet ansikt. Men det er en glød som fyller ham og det han vil ha fram.
- Jeg ble en kristen for åtte år siden og jeg har vært gjennom store endringer i mitt liv, forteller han.
- Jeg vokste opp i en ortodoks familie, men jeg ville ikke høre på det jeg lærte hjemme. Dermed fikk jeg min oppdragelse på gaten. Ettersom jeg vokste opp med en tre år eldre bror, som var stor og sterk, var det alltid han som beskyttet meg, og jeg ble etter hvert en skikkelig tøffing på gata. Det medførte at jeg havnet i fengsel. Sju ganger har jeg vært innsatt og totalt har jeg sonet 21 år av mitt liv.

Noen kristne begynte med møter i fengslet. En kamerat av meg ville ha meg med, men jeg var slett ikke interessert før han nærmest halte meg med på et møte. Der fikk jeg et nytestamente. Du får god tid til å tenke når du sitter innesperret, og gjennom å lese i Bibelen begynte jeg å tenke på hva som skjer ved livets slutt. Dette førte etter hvert til at jeg ble med på møter. Pastoren understreket hvor viktig hvert menneske er. Jeg glemmer ikke at han sa til meg at for Gud er jeg like verdifull som Ukrainas president. Det ble gjennombruddet for meg.

I dag er alt annerledes - takket være at noen kristne ga meg et nytestamente og viste meg omsorg.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO