Gå til innhold

2 Tidlig neste morgen kom han til tempelet igjen. Hele folkemengden samlet seg om ham, og han satte seg og begynte å undervise dem.

En glad dag. Den første nattverden

Foto: En glad dag. Den første nattverden

En glad dag

22. august 2011.

- Jeg klarer ikke å fortelle dere hvor glad jeg er i dag! Fru Semonyonova smiler fra øre til øre. I dag er også Jesus glad!

Det var dagen da hun mottok sin første nattverd i den katolske kirken «Den hellige treenighets-kirken» i Almaty. Det er vanlig i Kasakhstan at bestemor i huset har en sterk posisjon, hvis hun blir kristen, får hun ofte med seg resten av familien til kirke. Men for bestemor Semonyonova var det annerledes.

- Jeg så hvordan datteren min, Svetlana, forandret seg. Hun vokste i tro, hun skrev dikt og jeg leste dem og ble berørt, hun sang og jeg hørte, sier hun og understreker at det var datteren som førte henne til Jesus.

- Jeg har vært lærer i skolen og fortalt barn at Gud ikke eksisterer. Nå når jeg er blitt 72, kjenner jeg dypt i mitt hjerte at jeg tok feil. Han eksisterer! Og vi lever i en god tid i dette landet; vi kan fritt gå til kirke, sier hun og takker presten sin for ett års opplæring i kristen tro før hun fikk gå til nattverd.

På spørsmål om hva som er hennes favorittbibelvers, svarer hun: Johannes 3,16!