Gå til innhold

2 Noen fariseere kom og spurte ham: «Har en mann lov til å skille seg fra sin kone?» De ville sette ham på prøve.

Anahit Khachatryan og Anahit Bejenyan takker bibelvenner i Norge for de nye biblene.

Foto: Anahit Khachatryan og Anahit Bejenyan takker bibelvenner i Norge for de nye biblene.

Takk for de nye Biblene

20. oktober 2011.

Anahit Bejenyan og Anahit Khachatryan takker bibelvenner i Norge for de nye biblene.

Anahit Bejenyan (49) ble kristen fordi hennes bestemor fortalte henne om Jesus.

- Jeg ble veldig glad da kirken vår ble ferdig i 2007. Den ble påbegynt allerede i 1902, men så kom revolusjonen med kommunismen. Under sovjettiden ble det halvferdige kirkehuset blant annet brukt som lager, kulturhus og kino. Nå er det endelig blitt en ferdig kirke der vi kan samles og be til Gud og høre hans ord.

Anahit er lærer og underviser blant annet i historie.

- Jeg kjenner godt til den rollen Fridtjof Nansen spilte for å hjelpe det armenske folk på tyve- og trettitallet. Han brydde seg om oss og hjalp oss. Han er en stor helt i vårt lands historie.

- Min favorittfortelling i Bibelen er Såmannslignelsen. Ikke bare i jordbruket, men også i vårt åndelige liv er det fantastisk at det vi sår, kan gi frukt. Også for en lærer er det motiverende å tro at det vi sår, både av kunnskap og åndelige ting, kan gi frukt hos de unge.

Anahit Khachatryan (58) underviser de små barna fra 1.-4. klasse.

- Før var elevene litt flaue når vi snakket om kristen tro, men nå er de ivrige og vil høre mer. De er stolte over Armenias kristne røtter. Foreldrene deres vokste jo opp under sovjettiden med ateistisk opplæring på skolen. Men nå kan kanskje barna fortelle foreldrene om Jesus? Her ute i provinsen slo ateismen rot og har fortsatt dype røtter. Så det er et mirakel at vi fikk bygd ferdig kirken vår. Den er vårt åndelige møtested nå.

Tina Evinyan (17) forteller også at det var bestemor som lærte henne bibelhistoriene. Hun hadde ingen bibel selv, men hun kunne mange fortellinger utenat.

- Hun er 70 år nå og har fremdeles ingen bibel. Hun skal få låne den Bibelen jeg fikk i dag, eller jeg kan lese høyt for henne, sier Tina som har planer om å bli lærer.

- Disse samlingene er veldig interessante. Jeg lærer mye om Bibelen og om det å være en kristen.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO