Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Hjelp Egypt med gjenoppbyggingen av landet. Det egyptiske bibelselskap er de kristnes talerør i en vanskelig og spent situasjon. Dine gaver går UAVKORTET til bibelarbeidet i Egypt!

Foto: Hjelp Egypt med gjenoppbyggingen av landet. Det egyptiske bibelselskap er de kristnes talerør i en vanskelig og spent situasjon. Dine gaver går UAVKORTET til bibelarbeidet i Egypt!

Hjelp Egypt!

28. februar 2011.

Bibelselskapet i Egypt gir de kristne en stemme og et ansikt. De ber oss om hjelp til å gjenoppbygge landet.

Både medarbeidere og butikker har kommet uskadd gjennom opptøyene – selv om det var nære på. Mobben som nærmet seg bibelhuset i Kairo midt på natten snudde. De muslimske naboene ser på dette som at Gud grep inn.

Våre medarbeidere i Egypt melder at situasjonen er komplisert. Mye misnøye er kommet til overflaten og det er mange streiker. I denne situasjonen trenger egypterne mer enn noen gang tidligere å høre Guds Ord.

Det er ikke enkelt å være kristen i Egypt. De politiske omveltningene har neppe gjort det enklere. Bibelselskapet i Egypt minner oss om at den kristne tro ble til i en politisk urolig verden og at kirken alltid har vokst mest under motgang.

De ber om vår hjelp til:

  • Produsere bibelhefter til utdeling
  • Reklame for Bibelen på offentlige steder
  • Korte radio- og TV-innslag

Alle gaver går UAVKORTET til bibelarbeidet i Egypt .   


Ramez Athalla er generalsekretær i Det egyptiske bibelselskap.
Ramez Athalla,  generalsekretær i Det egyptiske bibelselskap

Mens vi i Norge kan registrere at Bibelen for mange mennesker både er ukjent og har liten betydning i deres liv, er situasjonen den motsatte i Egypt. Mange spør etter bibler og bibeldeler og Bibelen blir tatt imot med dyp takknemlighet. Kirken er ikke på noen måte i stand til å dekke alle de behov kristne i Egypt har. Selv om kirken gjør alt den kan for å nå ut til flest mulig, når den bare mellom 20 og 30 % av Egypts mellom 10 og 12 millioner kristne.

Det er ikke bare kristne som ønsker seg en bibel. Mange mennesker med bakgrunn i Islam vil gjerne vite mer om hvem Jesus er. Kanskje er det din gave som vil gjøre akkurat det mulig?


Fakta om Egypt

Egypt
Areal: 1 0001 450 km2
Folketall: 80 471 869 (juli 2010)
Hovedstad: Kairo
BNP pr. innbygger: 6 200 USD (2010) (BNP i Norge: 59 100 USD)
Offisielt språk: Arabisk

Religion:
Islam: 90 %
Kristendom: 10 %

Andel av bef. som kan lese: 71,4 % (over 15 år)

Faktastoff fra CIA World Factbook 2010Eller bruk kontonummer: 3000.16.16869.

Merk gaven: "Prosjektnummer 404"

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO