Gå til innhold

5 Ransak dere selv om dere er i troen. Prøv dere selv! Eller merker dere ikke at Jesus Kristus er i dere? Består dere kanskje ikke prøven?

Bibelselskap i Ukraina fordeler bibelmaterial til menigheter.

Foto: Bibelselskap i Ukraina fordeler bibelmaterial til menigheter.

Landsbyen med de mange menigheter

26. juli 2012.

Bibelbilen kommer på besøk til den lille landsbyen et stykke utenfor byen Mukatsjeve i Transkarpatene.

Bibelen er populær blant mange av innbyggerne. En landsby på ca. 1.000 innbyggere har tre kirkebygg og fem menigheter. Det har vært en åndelig fornyelse blant romfolket eller sigøynerne i Ukraina. Vi blir møtt av flere menighetsledere. De tar ivrig imot bibler, barnebibler og bibeldeler. Spesielt er det populært med bibelteksten på lyd, enten det er på CD eller kassetter.

Pastoren er opptatt av fellesskapet mellom de fem forskjellige menighetene i landsbyen. De har et godt fellesskap og han sier: – Vi må holde sammen som troende her på jorden, for hvordan skal vi ellers forvente å kunne være sammen i himmelen!

Pinsevennene, baptistene og ‘de karismatiske’ har egne kirkebygg, mens adventistene og en annen pinsemenighet samles som husmenigheter. Det er små menigheter med ca. 20-30 medlemmer i hver.

Bibelselskapet besøker denne landsbyen en gang i året med bibelmateriell. Sist de var der, samlet det seg flere hundre inne og utenfor den største kirken. Også en gruppe med norske ungdommer har besøkt landsbyen sammen med Bibelselskapets stab. Det ble en sterk opplevelse for ungdommer fra velstands- Norge å møte det enkle livet i denne landsbyen.

Landsby i Ukraina– Hils bibelvennene i Norge og si takk for bibelbøkene, sier en av menighetslederne i den lille sigøynerlandsbyen vest i Ukraina.

De besøkende fra Bibelselskapet blir tatt med inn i en av kirkene. Her ber pastoren intenst og høyt. Det er bønn for Ordet som nå skal deles med naboer og venner; men også bønn for givere og bibelvenner i Norge som har vist omsorg for kristne brødre og søstre i denne landsbyen. Og aldri har vi hørt Herrens bønn lest så intenst og høyt som den ble bedt her.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO