Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

Li Ai Zing var bl. a. diakon og får nå en ny Bibel.

Foto: Li Ai Zing var bl. a. diakon og får nå en ny Bibel.

Første besøk av utlendinger på over 100 år

22. november 2012.

Bibelbilen kommer med bibler.

Li Ai Ying (73) Li Ai Ying møter oss i sin tradisjonelle Lisudrakt. Hun stråler av glede og kan fortelle at hun aldri tidligere har sett noen som kommer fra vesten. Ikke så rart når vi er de første besøkende utenfra på 106 år. Og selv kan hun fortelle oss at hun ikke liker å gå noe sted utenfor landsbyen.

Hun har sju barn, fem døtre som bor i nærheten og to sønner som begge har reist til byen for å finne arbeid – og femten barnebarn. Hun ble kristen i 1977 i det kulturrevolusjonen gikk mot slutten, og siden har hun hatt mange oppgaver i kirken, bl.a. som diakon.


Xiao Gui og Jian Mei er begge 13 år og elever på den lokale skolen i Gong Cha.

Xiao Gui og Jian Mei er begge 13 år og elever på den lokale skolen i landsbyen Gong Cha. De kan fortelle at de starter allerede kl 7:00 om morgenen med gymnastikk og holder på fram til 17:30, riktignok med to og en halv times pause midt på dagen.

Så er det hjemmearbeid fra 18:00 til 20:15 hver dag de 10 dagene sammenhengende de går på skolen. Lærerne deres bor ikke fast i landsbyen og både de og elever som kommer fra andre steder, har lange helger som de kan reise hjem.

Det er bare første året de får lov til å bruke Lisu på skolen mens de lærer mandarin-kinesisk – siden er det helt forbudt å snakke det. Derfor snakker disse unge jentene allerede svært godt mandarin-kinesisk som er langt unna deres eget morsmål Lisu.

Og utenom skolen er de begge engasjert i kirken og er ofte på møter der.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO