Gå til innhold

2 Hvor lenge, Herre?
Vil du glemme meg for alltid?
Hvor lenge vil du skjule ansiktet for meg?

Nyheter fra verden

07. august 2013.

Forlagskongress 2013

Forlagskongress-logoNederlandDen fjerde internasjonale Bibelselskapskongressen vil finne sted i Egmond ann Zee i Nederland 26-31 mai 2013. De forente bibelselskaper (UBS) er takknemlige for at Det nederlandske bibelselskap vil være vert for arrangementet. UBS har bestemt å opprette en Vallotton-pris som takk til kunstneren Annie Vallotton for hennes innsats for bibelsaken. Prisen vil bli gitt til det Bibelselskap som har den mest kreative bibelutgivelsen.

Nytt bibelselskapskontor i Zababdeh

Åpningen av et nytt bibelselskapskontor i PalestinaPalestinaDen palestinske statsministeren Dr. Salam Fayyad var nylig med på åpningen av det nye kontoret til Det palestinske bibelselskap i Zababdeh, som ligger nær Jenin. Det ble en flott åpning der også representanter for mange forskjellige kirkesamfunn var til stede. Nashat Filemon, leder av Det palestinske bibelselskap, sa at Dr. Salam Fayyads besøk hos Bibelselskapet var en stor oppmuntring for Bibelselskapet, og at det ga troverdighet og legitimitet til det arbeidet Bibelselskapet gjør.

Rekordmange bibler gir økt motivasjon

Kvinne med BibelBrasilBibelselskapet i Brasil distribuerte flere bibler og bibeldeler i 2012 enn noen gang tidligere. Totalt ble det sendt ut 245 millioner bibeldeler, hvorav 7,4 millioner er komplette bibler. Det er en økning på 9% i forhold til året før. «Vi blir mer og mer motiverte for å oppfylle vår målsetting om å gjøre Guds Ord tilgjengelig for alle, særlig for de fattigste i samfunnet. Vår forventning er er at budskapet om tro og håp, slik vi finner det i Bibelen, skaper forandring», sier Rudi Zimmer, generalsekretær i Bibelselskapet i Brasil.

Bibeloversettelse i Mali

To barnKonabereIslamister terroriserer både muslimer og kristne i det nordlige Mali. Barn tvinges i krig. Midt i denne vanskelige situasjonen arbeider et oversetterteam med å oversette Det nye testamentet til språket Konabere. Språket snakkes av cirka 90 000 mennesker, og halvparten av dem lever i Mali. Den andre halvparten bor i nabolandet Burkina Faso. Det er en tverrkirkelig gruppe som arbeider for å gi Kunankumafolket sitt første nytestamente på språket Konabere. Dyktige oversettere arbeider for å få Bibelen til å leve på enda et nytt språk – i et svært konfliktfylt område.

Ny hebraisk-arabisk bibel

Victor Kalisher, leder av Bibelselskapet i Israel og Elisabeth E. Levy fra Det Norske BibelselskapTospråkligI høst så en ny, unik bibel dagens lys. For første gang ble det lansert en tospråklig bibel på hebraisk og arabisk. Bibelen er et resultat av et samarbeid mellom Det israelske og Det palestinske bibelselskapet.

Digital Bible Library har fått 200 oversettelser

DigitalUBSs elektroniske bibliotek (DBL) har nå fått 200 bibeloversettelser. Oversettelse nummer 200 som ble lastet ned , var Fiji-oversettelsen fra Bibelselskapet på Stillehavsøyene. 76 Bibelselskap har nå gitt tillatelse til at 390 bibeloversettelser kan lastes ned av DBL.

SAT-7s barnekanal fyller år

Sat 7«kids»Satellittkanalen SAT-7 har siden 1996 vært en viktig stemme i Midtøsten og Nordafrika. Nylig fylte SAT-7s barnekanal, Kids, 5 år. Den har hatt en stor suksess. I gjennomsnitt per uke ser flere enn 9 millioner arabiske barn på SAT-7 Kids. Barnekanalen så dagens lys i 2007 og fikk helt fra starten av mange seere. Hvert tredje barn i Irak og hvert fjerde barn i Saudi-Arabia ser på denne barnekanalen. I områder med stor analfabetisme er formidling av bibelstoff på TV viktig.

Vil du være med i en givertjeneste til SAT-7?

Satellittkanalen SAT-7 når fram til mennesker i Midtøsten som ellers ikke kommer i kontakt med kristen forkynnelse.

> Klikk her for mer informasjon!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO