Gå til innhold

5 Ransak dere selv om dere er i troen. Prøv dere selv! Eller merker dere ikke at Jesus Kristus er i dere? Består dere kanskje ikke prøven?

Bibelbutikken under borgerkrigen i Syria.

Foto: Bibelbutikken under borgerkrigen i Syria.

Bibelselskapet i Syria fortsetter arbeidet

21. august 2013.

«Det finnes ikke et hjørne i Syria vi ikke når fram til», forteller George Andrea, leder for Bibelselskapet i Syria, på telefon fra Aleppo. «Ved hjelp av våre mange frivillige medarbeidere er vi i stand til å fortsette arbeidet, på tross av krigen.»

Bibelselskapets hovedkontor ligger i Aleppo, som har vært beleiret i mange måneder. Fremdeles er det for farlig å reise; folk blir kidnappet fra busser og biler. Familiene får krav om løsepenger for å få sine kjære tilbake; mange bare forsvinner.

«Gud er god» sier Melo, en av medarbeiderne i Aleppo. «Han beskytter oss hver dag på vei til bibelbutikken. Takk for at dere ber for oss!» sier hun. George forteller at mange ungdommer kommer innom bibelbutikken. Først har de vært på ungdomssamlinger i kirkene. Flere tusen har kommet i puljer de siste ukene for å få en kristen bok – mange velger en bibel. De må betale litt, men Bibelselskapet og de lokale kirkene samarbeider om å selge bøkene billig.

Situasjonen i Syria er nå så vanskelig at mange ikke har penger. Det er vanskelig å få tak i mat, og når den finnes, er prisene skyhøye, sammenlignet med tidligere. Maten må krysse frontlinjene som går midt gjennom byen. Sentrum, hvor de fleste kristne bor, er kontrollert av regjeringsstyrkene, mens utkantene er kontrollert av opprørere. Slik har det snart vært i et år nå, og folket er slitne av krigen.

På tross av situasjonen kan George fortelle at de aldri har distribuert flere bibler enn de gjør nå. De takker bibelvennene i Norge for praktisk hjelp og forbønn.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO