Gå til innhold

18 For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft.

Saleab med sin nye bibel., Foto: Grace Smith

Foto: Saleab med sin nye bibel., Foto: Grace Smith

- Nå er Bibelen det mest verdifulle jeg har

03. desember 2013.

Saleab er en ung jente som har fått hjelp gjennom prosjektet «Bibelen til de fattige» som Det Norske Bibelselskap støtter.

Saleab bor i Udorn Meancheynordvest i Kambodsja, en av de fattigste provinsene i landet. Etter at faren mistet livet i en tragisk trafikkulykke, har moren til Saleab vært eneforsørger. Den magre inntekten holder knapt til å fø Saleab og søsteren hennes.

Derfor har Saleab og søsteren aldri gått på skolen. Så da en pastor besøkte landsbyen hennes og snakket om en gratis aktivitet i kirken hver lørdag formiddag, nølte hun ikke. Hun og søsteren gikk av gårde til kirken. De var usikre på hva som ventet dem da de gikk inn gjennom porten. Men denne lørdagsmorgenen ble et av de fineste minnene i livet til Saleab:

- Jeg trodde at de andre barna ville le av oss, og at vi ville bli sendt hjem på grunn av de fillete klærne våre. I stedet møtte vi en snill dame som smilte til oss, og hun ønsket oss velkommen. Hun presenterte oss for de andre barna, og så sang vi sammen og lærte om Jona og hvalen. Denne dagen ble en av de fineste i livet mitt, og bibelhistorien om Jona er fortsatt favoritthistorien min.

Saleab gledet seg til å fortelle moren om det de hadde lært. Men moren ville at jentene skulle følge den buddhistiske tradisjonen. Derfor slo hun dem og sa de ikke fikk lov til å gå til kirken mer. Men Saleab fortsatte å gå til kirken hver lørdag.

- Jeg elsker å gå i kirken og vil ikke gå glipp av det for noe i verden. Og etter at bibellæreren min kom hjem til oss for å forklare mamma hva vi gjør i kirken, har hun ikke slått meg så mye. Gud har svart på bønnene mine.

Sayon Vannak (26) er gift med pastor Vannak, som inviterte Saleab og søsteren hennes til kirken. Det var Sayon som tok imot jentene da de kom. Ekteparet forlot for tre år siden et komfortabelt liv i hovedstaden Phnom Penh og flyttet til et fattig lokalsamfunn nordvest i landet.

I Udorn Meanchey startet de en adventistkirke og en skole for fattige barn og ungdommer. Både klær, bøker og skolemat blir betalt av Adventistsamfunnet, slik at tilbudet er gratis. Nå har skolen nesten 80 elever. Men menigheten og skolen har ikke hatt mer enn noen få bibler på deling. Et besøk fra Bibelselskapet i Kambodsja forandret på dette.

- Da gjestene fra Bibelselskapet tok esker ut av bilen, ble jeg veldig spent, sier Saleab.

- Vi hadde ingen anelse om at Bibelselskapet kom med gratis bibler til oss. Søsteren min og jeg har aldri eid en bok, ikke engang en del av Bibelen. Nå er Bibelen det mest verdifulle jeg eier. Takk!

Livet til Saleab er helt forandret. Hun går på skolen hver dag,hun har fått tro på seg selv, og hun drømmer om å bli lærer i Khmerspråket og medarbeider i kirken.

Vær med og be for Bibelselskapet i Kambodsja, slik at Bibelen kan bli tilgjengelig for flere fattige i landet.

Tekst: Grace Smith

Bibelen til de fattige

Det Norske Bibelselskap støtter prosjektet «Bibelen til de fattige» som drives av Bibelselskapet i Kambodsja. Pengene som ble samlet inn under Bibeldagen i Norge i 2013, går blant annet til dette prosjektet.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO