Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

Nyheter fra verden

06. desember 2013.

Den første Shilluk-bibelen

Gammel bokrulle med mosebøkene.Sør-Sudan I 2011 ble Sør-Sudan selvstendig, etter mange år med borgerkrig. To år senere kan Shilluk-folket markere en annen begivenhet: 35 år etter at arbeidet begynte, er Bibelen nå oversatt til Shillukspråket. I september ble den nye Bibelen feiret med stor glede. Pastor Peter Adjwok forteller at den nye bibeloversettelsen kommer i rette tid: «Nå kommer mange av de som flyktet under krigen, hjem igjen. Nå kan de lese Guds ord på sitt eget hjertespråk – det kunne de ikke før.»

Tekst og foto: De forente bibelselskaper (UBS)


Gråt over bønn på sitt eget språk

Gammel bokrulle med mosebøkene.Kina I september besøkte bibeloversetteren Bao Xiaolin en by i Indre Mongolia-regionen i Kina. Hun er en av oversetterne bak det nye mongolske nytestamentet og hadde med seg prøveutgaver av boka. Kvinnene i menigheten spurte om hun kunne be på mongolsk. Da Bao ba på mongolsk, hånd i hånd med de andre kvinnene, begynte en av dem å gråte høyt. Hun hadde aldri tidligere hørt bønn på sitt eget språk. «Det betyr enormt mye å høre Guds Ord på sitt eget språk» sier Bao Xiaolin.

Tekst og foto: Tan Tan Yeo, De forente bibelselskaper (UBS)


Pris til kristen TV-kanal

Gammel bokrulle med mosebøkene.Libanon Produsent Juliana Sfeir (midten) har på vegne av den kristne TV-kanalen SAT-7 mottatt en pris fra Libanons Senter for Menneskerettigheter, for en programserie som setter fokus på arabiske kvinners rettigheter. Serien er med på å endre holdningene i samfunnet, slik at kvinner blir anerkjent på lik linje med menn. SAT-7 sender programmer på arabisk, tyrkisk og persisk til Midtøsten og Nord-Afrika, og 15 millioner mennesker ser sendingene. De forente bibelselskaper (UBS) støtter arbeidet til SAT-7.

Tekst: Inger Dahl, Det Danske Bibelselskab
Foto: Sat7uk.org

Les mer om Sat-7

Fra magasinet Uplink, november 2013

Sat 7 for barn
GPS-navigerer i Bibelen på SAT-7 KIDS
Les mer

Sat 7 - Tyrkia
Lys, kameraer, og action på SAT-7 TÜRK Studio
Les mer

Sat 7 - Iran
Åpen dialog om kvinners situasjon
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO