Gå til innhold

1 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da han skulle gå bort fra denne verden og til sin Far. Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.

Nyheter fra verden

06. desember 2013.

Den første Shilluk-bibelen

Gammel bokrulle med mosebøkene.Sør-Sudan I 2011 ble Sør-Sudan selvstendig, etter mange år med borgerkrig. To år senere kan Shilluk-folket markere en annen begivenhet: 35 år etter at arbeidet begynte, er Bibelen nå oversatt til Shillukspråket. I september ble den nye Bibelen feiret med stor glede. Pastor Peter Adjwok forteller at den nye bibeloversettelsen kommer i rette tid: «Nå kommer mange av de som flyktet under krigen, hjem igjen. Nå kan de lese Guds ord på sitt eget hjertespråk – det kunne de ikke før.»

Tekst og foto: De forente bibelselskaper (UBS)


Gråt over bønn på sitt eget språk

Gammel bokrulle med mosebøkene.Kina I september besøkte bibeloversetteren Bao Xiaolin en by i Indre Mongolia-regionen i Kina. Hun er en av oversetterne bak det nye mongolske nytestamentet og hadde med seg prøveutgaver av boka. Kvinnene i menigheten spurte om hun kunne be på mongolsk. Da Bao ba på mongolsk, hånd i hånd med de andre kvinnene, begynte en av dem å gråte høyt. Hun hadde aldri tidligere hørt bønn på sitt eget språk. «Det betyr enormt mye å høre Guds Ord på sitt eget språk» sier Bao Xiaolin.

Tekst og foto: Tan Tan Yeo, De forente bibelselskaper (UBS)


Pris til kristen TV-kanal

Gammel bokrulle med mosebøkene.Libanon Produsent Juliana Sfeir (midten) har på vegne av den kristne TV-kanalen SAT-7 mottatt en pris fra Libanons Senter for Menneskerettigheter, for en programserie som setter fokus på arabiske kvinners rettigheter. Serien er med på å endre holdningene i samfunnet, slik at kvinner blir anerkjent på lik linje med menn. SAT-7 sender programmer på arabisk, tyrkisk og persisk til Midtøsten og Nord-Afrika, og 15 millioner mennesker ser sendingene. De forente bibelselskaper (UBS) støtter arbeidet til SAT-7.

Tekst: Inger Dahl, Det Danske Bibelselskab
Foto: Sat7uk.org

Les mer om Sat-7

Fra magasinet Uplink, november 2013

Sat 7 for barn
GPS-navigerer i Bibelen på SAT-7 KIDS
Les mer

Sat 7 - Tyrkia
Lys, kameraer, og action på SAT-7 TÜRK Studio
Les mer

Sat 7 - Iran
Åpen dialog om kvinners situasjon
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO