Gå til innhold

9 Til noen som stolte på at de selv var rettferdige, og så ned på alle andre, fortalte Jesus denne lignelsen:

Bernt Greger Olsen, Bibelselskapets bibelmisjonsleder

Foto: Bernt Greger Olsen, Bibelselskapets bibelmisjonsleder

Underet i Usbekistan

06. desember 2013.

I høst var jeg invitert til å feire 20-årsjubileum for Bibelselskapet i Usbekistan.Det ble kombinert med lansering av en prøveutgave av den nye oversettelsen til usbekisk.

Oversettelsenventes å være ferdig til neste år,og det vil være den første oversettelsen av en komplett bibel til et språk som er morsmål til rundt 30 millioner mennesker.

Usbekistan er det mest folkerikelandet i Sentral-Asia,og de står overfor store utfordringer for å skaffe arbeid til hele landet. Arven fra Sovjetunionen er en økologisk katastrofe med ødelagt jordsmonn,som følge av langvarig bomullsproduksjon. Fattigdommen er stor,og mange i den russisktalende delen av befolkningen har vandret vestover.

Khalmat er vår nye,dynamiske leder for Bibelselskapet i landet,og han har store visjoner for utviklingen av bibelarbeidet. Bibelselskapets tilstedeværelse er grunnlaget for at Bibelen er en lovlig bok å eie for alle kristne.

Prester og pastorerjeg har møtt i Usbekistan,kaller bibelselskapets eksistens et Guds under.De sier også at dersom det blir fri tilgang på den nye usbekiske Bibelen, vil det bety svært mye for den kristne tro i landet.Dette utfordrer oss alle til forbønn.

De takker også Det Norske Bibelselskap,og ikke minst de som gir gaver til arbeidet,for den trofaste støtten gjennom mange år.Jeg er temmelig sikker på at dette arbeidet ikke ville eksistert uten denne støtten.

Tekst: Bernt G. Olsen

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO