Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

Barn tar aktivt del i Sat-7s programkonsept GPS

Foto: Barn tar aktivt del i Sat-7s programkonsept GPS

GPS-navigerer i Bibelen på SAT-7 KIDS

28. november 2013.

En GPS-enhet kan bety forskjellen mellom liv og død for en turgåer som har gått seg vill i ørkenen. På samme måte er Bibelen en avgjørende og viktig guide når mennesker mister retningen på livet. Konseptet omfatter et nytt dukketeater på SAT-7 KIDS der barn fra tidlig alder lærer at de kan vende seg til Gud for hjelp når de har et problem.

Hver episode av GPS har en programvert som introduserer dagens tema. Barn tar aktivt del i sendingene som også inneholder musikalske innslag. En fargerik samling av dukker leder seerne gjennom bibelhistoriene. Hver episode avsluttes av en bønn formidlet av et av barna.

Morsmålet er viktig
SAT-7 samarbeider med KKRTV i Danmark for å tilpasse den 75 episoder lange tv-serien til arabisk-talende seere. Dette samarbeidet gjør at begge partene får utnyttet sine ressurser og i fellesskap kan bringe spennende nytt til seerne. Programverten i GPS har arabisk som morsmål. 
- Det er svært viktig at vi som presenterer programmene selv er fra Midtøsten. Vi kjenner kulturen, snakker språket og har vår identitet herfra, understreker leder i SAT-7 KIDS, Andrea Mounayer.
Etter hvert vil GPS-programmet også tilpasses til å sendes på persisk (SAT-7 PARS) og på tyrkisk (SAT-7 TÜRK).

Seerkontakt
GPS begynner sendingene høsten 2013, og utfyller dermed det vide spekteret av SAT-7 KIDS-programmer som nå har gått i mange år. Kanalen har en betydelig innflytelse på barna, men faktisk også på deres foreldre. Enaam Haddad i Libanon er en SAT-7 ansatt som har spesialisert seg på kontakt med seerne:
- Det betyr mye for meg når en forelder for eksempel skriver at hun ble rørt av Bedtime Stories - som er rettet mot barn i alderen 2-5. Dette beveger meg virkelig, sier hun.
Å utvikle relasjoner med seerne har blitt et personlig kall for Enaam, som tar dem inn i sitt bønneliv og kjenner mange av dem ved navn.

Teamet med ansvar for seerkontakt opererer fra Egypt og Libanon og svarer på tusenvis av meldinger hver måned. De tar seernes behov på alvor, ber for dem som ønsker det og følger også opp den enkelte for å finne ut om hans eller hennes situasjon er blitt bedre. Dermed opplever også den enkelte seeren at SAT-7 rådgiverne har omsorg og står sammen med dem i det som ofte er en vanskelig hverdag.

Noen barn bor så nær studioene at programlederne kan møte dem personlig. I Egypt fulgte Romany programmet Hvorfor er det slik? fra sykehussengen der han ble behandlet for kreft. Mr. Know, som var programvert for showet, besøkte den unge gutten på sykehuset under en av episodene. Det besøket var til stor glede for dem begge.

I Libanon fikk programvert Marianne besøk av en syrisk flyktningfamilie under flere episoder av programmet La oss synge sammen

Respons fra store deler av verden
Andre SAT-7 KIDS-seere bor langt fra Egypt og Libanon, der de viktigste studioene ligger. Barn over hele verden etterspør materialer og ressurser, til og med noen helt fra Kina! Teamet som arbeider med oppfølging ac seerne sender bibelhistorier, CD-er, fargebøker, klokker, T-skjorter, caps og andre ting. Hvis det ikke er mulig å sende en bibel, sender de en PDF-versjon via Internett. Nettstedet til SAT-7 KIDS er også en effektiv arena for deling av ressurser der teamet formidler bibelvers og tilbyr sider som forklarer hvordan du kan lære Jesus å kjenne.
- Vi bruker alle mulige verktøy for å bringe de gode nyhetene om Jesus til menneskene, sier Enaam.

- Vi bruker alle mulige verktøy for å bringe de gode nyhetene om Jesus til menneskene, sier Enaam Haddad (fra Sat-7-studioet i Libanon)

Les mer om Sat-7

Fra magasinet Uplink, november 2013

Sat7 - Egypt
Egypt – den verste forfølgelsen av kristne på 700 år
Les mer

Sat 7 - Tyrkia
Lys, kameraer, og action på SAT-7 TÜRK Studio
Les mer

Sat 7 - Iran
Åpen dialog om kvinners situasjon
Les mer

SAT-7: Evangeliet til Midt-Østen

Med din gave kan tv-kanalen SAT-7 styrke arbeidet i områder som tørster etter Guds ord.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO