Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

I august brente og ødela muslimske fundamentalister Bibelselskapets to bokutsalg i Assuit og Minia, de største byene i det sørlige Egypt.

Foto: I august brente og ødela muslimske fundamentalister Bibelselskapets to bokutsalg i Assuit og Minia, de største byene i det sørlige Egypt.

Det egyptiske bibelselskapets butikker brent og vandalisert

28. august 2013. Bjørn Håkon Hovde

Muslimske fundamentalister har brent og ødelagt Bibelselskapets to bokutsalg i Assuit og Minia, de største byene i det sørlige Egypt.

– Heldigvis var butikkene stengt ettersom de ansatte fryktet et slikt angrep. Dermed ble ingen skadet i angrepet, forteller Ramez Atallah, generalsekretær i Det egyptiske bibelselskap. Angriperne sprengte metall-dørene som sikret inngangen, knuste utstillingsvinduene og satte fyr på butikkene. Liknende hendelser skjer over hele landet, og til nå er 15 kirker og tre kristne skoler angrepet, og noen satt i brann.

Artikkelen fortsetter under bildene

Bibelbutikkene i Assuit og Minia i det sørlige Egypt ble brent og vandalisert av opprørere som støtter Det muslimske brorskap.

Voldshandlingene kom som en følge av at egyptisk politi med støtte av hæren har spredt demonstrantene fra Det muslimske brorskap som i lengre tid har okkupert viktige deler av Kairo sentrum og sperret gater og fortau for alminnelig ferdsel. Brorskapet oppfordret øyeblikkelig sine støttespillere til hevnaksjoner, noen rettet mot kristne mål, men også mot regjeringsinstitusjoner, politistasjoner og privat eiendom.

– Det er viktig å understreke at selv om en del kristne har vært ofre for voldshandlingene, er de på ingen måte den eneste gruppa som blir rammet. Dette er en minoritets angrep på staten med det formålet å destabilisere nasjonen, sier Ramez Atallah som oppfordrer til bønn for situasjonen i Egypt.

  • Be om at regjeringen makter å oppløse de gjenværende leirene med demonstranter uten tap av liv og med så få skadede som mulig.
  • Be om at hendelsene vi har vært vitne til ikke skaper ytterligere splittelse i det egyptiske samfunnet.
  • Be for beskyttelse av de kristnes eiendommer i hele landet.
  • Be for at de egyptiske kristne skal ha kraft til å tilgi og vise kjærlighet overfor dem som oppfatter seg som deres fiender.

Det egyptiske bibelselskapet har eksistert i 129 år, og dette er første gang det har vært offer for slike angrep.

– Vi takker for at Gud beskyttet oss slik at ingen av de ansatte ble skadet, sier Atallah som forsikrer at Bibelselskapet, så snart det er mulig, vil gjenåpne de to bokhandlene slik at det viktige bibelarbeidet kan fortsette i denne strategisk viktige delen av landet.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO