Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Bahia og Lyazid ble kristne for få år siden og går nå i en nystartet menighet i Akbou.

Foto: Bahia og Lyazid ble kristne for få år siden og går nå i en nystartet menighet i Akbou.

- Jeg er så takknemlig for at jeg kan lese i Bibelen

14. august 2014.

Ekteparet Bahia og Lyazid har hatt hver sin vei til kristen tro. I dag tilhører de en ung menighet i den lille byen Akbou, og Bibelen er en viktig del av hverdagen deres. De er takknemlige for arbeidet som Bibelselskapet i Algerie gjør.

- Det første jeg gjør om morgenen, er å lese i Bibelen, sier Lyazid.

- Det er en like viktig rutine for meg som å drikke morgenkaffen.

- I en periode på seks år bodde jeg i hovedstaden Alger, og jeg visste ikke at foreldrene og søsknene mine her hjemme hadde blitt kristne. Men de ba for meg. Da jeg kom hjem på ferie i 2006, ble jeg med dem til kirken. Pastoren ga meg telefonnummeret til en pastor i Alger, som jeg kunne kontakte.

Lyazid begynte å gå i kirken i Alger og ble snart en kristen selv. Allerede etter den andre gudstjenesten kjøpte han en bibel fra Bibelselskapet.

- Helt fra begynnelsen skjønte jeg hvor viktig det er å ha en bibel. Det er fantastisk å ha et bibelselskap i Algerie, der man kan finne Bibelen på arabisk, kabylisk eller fransk, sier han.

- Når jeg leser i Bibelen, har jeg det som fisken i vannet! I Guds Ord lærer jeg Gud å kjenne og får styrke fra ham.

Bahia vokste opp i en annen landsby enn den Lyazid og hun bor i nå i dag. For henne var det farens omvendelse som ble veien til tro.

- Alle i familien var redde for faren min. Han var svært hard og drev med både kriminalitet og stoff. Men en periode arbeidet han i Frankrike. Da han kom tilbake, fortalte han om sin nye tro på Kristus og sa han ville ta oss med til kirken. Hele familien, både mor og vi elleve barna, dro til kirken fordi vi var redde for ham!

I kirken fikk Bahia to små bøker med Lukas- og Johannesevangeliet fra Bibelselskapet. Bibelselskapet trykker fremdeles disse små bøkene og bruker dem til gratis utdeling til nye kristne.

- Da jeg kom hjem, leste jeg de to evangeliene, og jeg ble slått av lignelsene som Jesus fortalte. I dag er jeg så takknemlig fordi jeg kan lese i Bibelen. Dette gjør at jeg kan kjenne Gud, hans tanker og hans vilje.

- I dag er faren min helt forandret, og jeg er ikke redd for ham lenger. Jeg dro til kirken fordi jeg var redd for faren min, men Gud brukte denne redselen til noe godt og ledet meg til ham.

- Jeg vil oppfordre folk til å fortsette å støtte Bibelselskapet i Algerie, for vi har ikke råd til å betale så mye for Bibelen som den egentlig koster her i landet. Det er så mange som venter på å få lese Guds Ord. Takk for arbeidet som Bibelselskapet gjør!

Den første gangen Lyazid kom i kontakt med Bibelselskapet i Algerie, var da han oppsøkte dem for å kjøpe en bibel. I dag er de fleste i familien til Lyazid kristne, og det er stadig flere som kommer til menigheten i byen. Vær med og be for de kristne i Akbou og hele Algerie!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO