Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Kyria ønsket ikke å vise ansiktet sitt selv, men ville gjerne at eldstesønnen Silas (6) skulle være med på bildet.

Foto: Kyria ønsket ikke å vise ansiktet sitt selv, men ville gjerne at eldstesønnen Silas (6) skulle være med på bildet.

- Jesus snakket med kvinner og respekterte dem

14. august 2014.

Vi kan ikke trykke bilde av ansiktet til Kyria. Noen fjerne slektninger som ikke er kristne, kunne gjenkjenne henne. Men i landsbyen gjør hun frimodig tjeneste blant undertrykte kvinner.

Kyria er gift med en av lederne i menigheten, og de har to sønner, Silas (bildet) og David. Kyria driver kristent arbeid blant barna i landsbyen.Men med tiden har hun fått en stadig sterkere trang til å hjelpe kvinnene i landsbyen.

- Kvinner har det ikke lett i vår kultur. Til og med i kristne familier blir de undertrykt. Kvinnene må holde seg hjemme og arbeide i huset hele dagen,og de får ingen takk for alt arbeidet de gjør.

Hver uke har Kyria bibelstudiegruppe med kvinner fra landsbyen. Det er ikke lett, for alle i landsbyen er i slekt, og gamle konflikter har lett for å dukke opp.Den kristne troen er ennå så ny her at det ikke er noen kultur for å tilgi hverandre.

- Selv ikke kristne kvinner er vant til å være åpne overfor hverandre. Derfor er det så viktig at tradisjonelle tenkemåter kan erstattes av kristne verdier. For algeriske kvinner lengter etter å bli respektert og elsket!

De fleste kvinnene som kommer til kristen tro,har oppdaget hvordan Jesus møtte kvinner, sier Kyria.

- De ser at Jesus snakket med kvinner og respekterte dem.De ser ham som både venn og en god mann;han er alt for dem.Jesus er den personen de føler står dem nærmest, som de kommuniserer aller best med.

Derfor er bibelstudiegruppa viktig for dem. Her finner de fellesskap med andre som har funnet den samme relasjonen til Jesus.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO