Gå til innhold

16 Men hva skal jeg sammenligne denne slekten med? Den ligner barn som sitter på torget og roper til hverandre:

Internt fordrevne irakiske kristne som har flyktet fra ISIL i byen Mosul, ber på en skole i Erbil i Nord-Irak, 6. september 2014.

Foto: Internt fordrevne irakiske kristne som har flyktet fra ISIL i byen Mosul, ber på en skole i Erbil i Nord-Irak, 6. september 2014.

Bibelen gir håp i Irak og Syria

04. desember 2014.

Den forferdelige situasjonen i Irak og Syria gjør at mange kristne som ikke tidligere har hatt et nært forhold til kirken, nå er blitt mer bevisste sin kristne tro. Samtidig søker også muslimer til fredsbudskapet slik de finner det i Bibelen. Vær med å gi en bibelgave til de forfulgte i Syria og Irak!


Gi din gave til kristne i Syria og Irak!


Bernt Greger Olsen
Bernt Greger Olsen er bibelmisjonsleder i Bibelselskapet.

– For ikke så lenge siden snakket jeg med en kvinne fra Syria. Hun var muslim, men ble kristen etter å ha møtt Jesus. Hun kunne også fortelle om mange i sin egen familie og nabolag som var blitt kristne. Alle disse var tidligere muslimer. Evangeliets fredsbudskap er sterkere enn krigens ondskap, sier Bernt Greger Olsen som er bibelmisjonsleder i Det Norske Bibelselskap.

Han holder jevnlig kontakt med George Andrea, leder for Bibelselskapet i Syria.

– Når jeg ringer kan jeg høre drønn av bomber og granater, og av og til lyden av skudd fra håndvåpen, gjennom telefonen. Det er vanskelig å forstå at det er mulig å holde ut dette - i dager og netter, uker og måneder som nå etter hvert er blitt til år, sier han.

Bokhandelen åpen
Selv om det er vanskelig å forstå hvordan det er mulig, har George Andrea holdt Bibelselskapets bokhandel i Aleppo åpen hver eneste dag gjennom hele borgerkrigen, med bare et par unntak. Men åpningstidene er justert slik at betjeningen både kommer og går mens det er lyst, for de må alltid passe seg for snikskyttere.

– Dette er vårt land, dette er vårt folk. Det er vårt kall å være her og gi kraft og håp til de mange som blir igjen, sier George.

Selv om mange har flyktet fra sine hjem i Syria, blir de fleste værende. Det er til og med tilfellet i de verst rammede byene, som Aleppo og Homs.

Verre i Irak
Situasjonen for de kristne er om mulig enda verre i Irak enn i Syria. Bibelselskapet har i flere år hatt sitt kontor i Erbil i Nord-Irak for å betjene de mange kristne byene der. Noen byer er nå tømt for kristne, og de har flyktet til de andre byene i området som ikke kontrolleres av opprørerne.

– Mange kristne har åpnet dørene til hjemmet sitt for å ta imot dem som flykter. Både de og flyktningene de har tatt imot, ønsker seg bibler, forteller Olsen.

De kristne står opp mot angriperne og nekter å ta avstand fra sin tro, selv om det i ytterste konsekvens kan koste dem livet. Derfor ønsker de bibler til seg selv og sine barn for å styrkes og bevares i sin kristne tro.

– Jeg får stadig rapporter fra bibelbutikkene, som fylles av ungdommer på leting etter håp som gjerne vil ha sin egen bibel.

SAT-7
Dessverre har mange i denne delen av verden for dårlige leseferdigheter til å kunne lese i Bibelen. For dem er fjernsynskanalen SAT-7, med sin bibelundervisning og opplesning av bibeltekst, til meget stor hjelp. Bibelselskapet samarbeider nært med SAT-7, og i dagens vanskelige situasjon er sendingene fra denne kanalen viktigere enn noen gang tidligere for å styrke og bevare de kristne. Derfor trenger vi flere faste givere som kan bidra til driften av denne lysets stjerne over Midt-Østen.

Les mer om SAT-7

Gi din gave til kristne i Syria og Irak!

Det Norske Bibelselskap støtter bibelarbeidet blant irakiske kristne på flukt.

En gave på 400 kroner gir 10 bibler til kristne som har måttet forlate alt.

Gi din gave nå!

Ung kvinne i Damaskus, Syria
Du kan hjelpe den kristne tv-kanalen SAT-7 med å nå lenger ut blant kristne søsken i Midt-Østen.
«Jeg betrakter SAT-7 som min kirke hvor jeg opplever Guds helbredelse og trøst. Min mann og jeg kan ikke alltid gå i kirken på grunn av den usikre situasjonen i vårt land. Be for oss!»
(Kvinne 24, Irak)

Les mer

Gi en gave online eller bruk kontonummer: 3000.16.16869.
Merk gaven: "Prosjektnummer 403"

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO