Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Medarbeiderne fra Det liberiske bibelselskapet er her på vei til et sykehus for ebola-rammede pasienter der de vil dele ut bibler til trøst og håp. Ytterst til venstre ses Bibelselskapets generalsekretær i Liberia, Paul F. Stevens.

Foto: Medarbeiderne fra Det liberiske bibelselskapet er her på vei til et sykehus for ebola-rammede pasienter der de vil dele ut bibler til trøst og håp. Ytterst til venstre ses Bibelselskapets generalsekretær i Liberia, Paul F. Stevens.

Ebola rammer Bibelselskapet i Liberia

27. oktober 2014.

Den dødelige sykdommen truer med å stenge Bibelselskapet i Liberia.

Den smittsomme og dødelige sykdommen ebola skaper frykt i Liberia. Barn blir foreldreløse og store deler av befolkningen opplever å være i en trøstesløs situasjon.

I Liberia lurer frykten for sykdommen over alt og holder samfunnet i et jerngrep. Generalsekretær for Bibelselskapet i Liberia, Paul F. Stevens, forteller at innbyggerne for lengst har sluttet å håndhilse på hverandre.

– Folk er i sjokk, de er redde og utrygge Det er helt avgjørende at vi kan formidle håp og trøste dem som har mistet noen av sine kjære, sier generalsekretæren.

Beordret hjem

Foreldre mister barna sine og barn mister foreldrene. Grensene og skolene er stengt, prisene på varer presses oppover og befolkningen mangler både penger og mat.

Etterspørselen etter bibler er sterkt stigende, men folk tør ikke å oppsøke Bibelselskapets butikker, og mange har heller ikke råd til å kjøpe en bibel.

De fleste medarbeidere har blitt beordret hjem på «tvungen ferie», økonomien er kritisk og ebola truer nå med å stenge Bibelselskapet.

– Nettopp nå er vårt arbeid viktigere enn noen gang. Folk kommer tettere på Gud i denne krisetiden. Vi er klare til å dele ut både Bibelen og hefter med ord til trøst og håp i de ebola-rammede områdene, men vi har ikke penger, forklarer generalsekretæren.

Sammen med Bibelen deles det også ut mat og desinfeksjonsmidler, som er avgjørende for å stoppe smittespredningen.

Ingeborg Mongstad-Kvammen
Ingeborg Mongstad-Kvammen er generalsekretær i Bibelselskapet

Innsamlingsprosjekt

Bibelselskapets generalsekretær i Norge, Ingeborg Mongstad-Kvammen, forteller at de setter i gang et innsamlingsprosjekt der pengene går til den spesifikke ebola-kampanjen som Bibelselskapet i Liberia har nå.

– Det er enormt viktig å støtte våre partnere når de er i en slik situasjon for å vise at de ikke er alene. I en kultur der fellesskapet er noe av det viktigste, blir gjenlevende så utrolig alene. Da er det et stort behov for trøst og håp, sier Mongstad-Kvammen.

Hun tror den langsiktige evnen til å betjene kirkene i landet blir svekket dersom Bibelselskapet i Liberia må stenge på grunn av Ebola.

KPK

Ebola-rammede i Liberia ønsker bibler!

Støtt Bibelselskapet i Liberia

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO