Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

I august 2013 brente og ødela muslimske fundamentalister Bibelselskapets to bokutsalg i Assuit og Minia. Med hjelp fra bibelvenner Norge ble utsalgene raskt åpnet igjen. Bildet er fra bokhandelen i Assiut.

Foto: I august 2013 brente og ødela muslimske fundamentalister Bibelselskapets to bokutsalg i Assuit og Minia. Med hjelp fra bibelvenner Norge ble utsalgene raskt åpnet igjen. Bildet er fra bokhandelen i Assiut.

Kristne i Midtøsten og Nord-Afrika trenger vår støtte

07. januar 2015. Bernt Greger Olsen

Det har vært store kristne kirker i Midtøsten og Nord-Afrika, helt siden kirkene vokste seg store på 300-tallet. I dag er kirkene under sterkt press, særlig i land som Syria og Irak. Vi ser millioner av mennesker på flukt, og mange av dem er kristne.

Bernt Greger Olsen
Bernt Greger Olsen

Situasjonen er heldigvis bedre i Egypt, men vi har opplevd angrep på både kirker og bibelbutikker, utført av radikale grupper som har trodd at de kan provosere de kristne. Men de kristne har svart med et budskap om tilgivelse og en utstrakt hånd med bønn om fred.

De to bibelbutikkene som ble brent i Assyut og Minia i august 2013 ble raskt åpnet igjen, med god hjelp fra Norge. Bibelselskapet i Egypt har nå 16 bibelbutikker fordelt over hele landet. Bibelselskapet bruker aktivt offentlig annonsering for Bibelen, f.eks. på store reklameplakater, og det er lett å finne telefonnummeret 19250 hvor man kan bestille en pakke med en bibel, en film om Jesus og et par andre bøker. Pakken blir levert hjem på døra, omtrent slik som man bestiller en pizza i Norge.

Dette tjener en dobbel hensikt. Selvfølgelig blir det enkelt å skaffe seg en bibel. Samtidig blir den kristne tro synlig i det offentlige rom, og dette gir de kristne selvrespekt og tro på seg selv. Det er ikke enkelt å være en kristen minoritet. I tusen år har de opplevd respekt for sin tro, midt i et samfunn dominert av islam, men i dag er de under sterkere press enn noen gang tidligere. Derfor trenger de vår støtte!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO