Gå til innhold

21 Den som kjenner mine bud og holder dem, han er det som elsker meg. Og den som elsker meg, skal min Far elske. Ja, også jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham.»

<strong>Pavlo Tsytnaruk</strong> (midt i bildet) er elleve år gammel. Han leser ofte fra barnebibelen for søsteren <strong>Solomia</strong>, som er sju år. «Når jeg leser, er det akkurat som om jeg ser bibelhistorien inni meg, som i en film», sier han. Pavlo var mye syk som liten, forteller moren <strong>Luba</strong> (til venstre). «Men kanskje Gud har en spesiell plan for ham og vil bruke ham til noe stort i framtiden?»<br />Bilde fra Lviv 2. pinsekirke, andre pinsedag 2015.

Foto: Pavlo Tsytnaruk (midt i bildet) er elleve år gammel. Han leser ofte fra barnebibelen for søsteren Solomia, som er sju år. «Når jeg leser, er det akkurat som om jeg ser bibelhistorien inni meg, som i en film», sier han. Pavlo var mye syk som liten, forteller moren Luba (til venstre). «Men kanskje Gud har en spesiell plan for ham og vil bruke ham til noe stort i framtiden?»
Bilde fra Lviv 2. pinsekirke, andre pinsedag 2015.

Et åndelig sentrum

08. desember 2015.

«Ukraina er i dag det åndelige sentrum i Øst-Europa. Tradisjonelt har de protestantiske kirkene vært mest aktive til å bruke Bibelen. De har vært vant til å bli forfulgt; de har feiret hver gudstjeneste som om den kunne være deres siste - og for noen ble den det. Men nå ser vi at også de ortodokse og katolske kirkene fylles, til og med midt i uken.»

Bibelmisjonsleder Bernt G. Olsen


I dette nummeret av Bibelgaven kan du lese om bibelarbeidet i Ukraina. Kirkene i landet opplever en strøm av mennesker som søker Gud, midt i den vanskelige situasjonen med krigen i øst. Mange ønsker seg en bibel som kan gi håp og trøst i en vanskelig tid. Reportasjene er skrevet etter en reise i Ukraina i juni 2015.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO