Gå til innhold

7 I nærheten av dette stedet lå det et gods som var eid av den fremste mannen på øya, han het Publius. Han tok vennlig imot oss som sine gjester i tre dager.

Ramez Atallah er generalsekretær i Det egyptiske bibelselskapet.

Foto: Ramez Atallah er generalsekretær i Det egyptiske bibelselskapet.

«Vi tilgir morderne»

13. april 2015.

Dette sterke budskapet kommer fra familiemedlemmer av de 21 kristne egypterne som nylig led martyrdøden i Libya. Tilgivelsen og kjærligheten som de har møtt drapene med har gjort et enormt inntrykk i hele verden.

Det samme har vår nye traktat med skriftsitater som ble gitt ut til minne om denne hendelsen. Traktaten har tittelen «To rekker på stranden». I tillegg til de 1,65 millioner eksemplarene vi selv har distribuert på arabisk, har den nå blitt oversatt til engelsk, fransk, tysk, nederlandsk, spansk, tyrkisk, ja, til og med til kinesisk!

Utenom Bibelen selv har ingen kristen tekst noen gang blitt spredt i større antall i Egypt.

Det er umulig å gjengi alle tilbakemeldingene som har strømmet inn til kontoret vårt, men her er to eksempler:

En egyptisk pastor skriver:
«Selv om jeg har vært pastor i 10 år, er dette første gang jeg har delt ut en traktat! Som alle andre egyptere ble jeg sjokkert over det som skjedde. Skriftstedene og diktet var så oppmuntrende at jeg ikke kunne la være å dele ut traktaten til butikkene i nabolaget og til folk på gata. Jeg brukte også innholdet i prekenen min den helgen.»

En kristen lærer i Øvre Egypt skriver:
«Jeg fikk denne traktaten av en muslimsk kollega jeg aldri hadde snakket med før, som sa: «Har du sett denne? Du kan få lese den, men jeg må få den tilbake, for jeg har bare en – og jeg vil så gjerne dele den med alle vennene mine. Jeg har aldri lest så vakre vers før, og jeg trenger å få igjen teksten fordi jeg vil lære den utenat!»

I disse dagene er vi takknemlige til Gud for det landsdekkende distribusjonsnettet vårt, for alle de dedikerte medarbeiderne og det kreative produksjonsteamet vårt – og spesielt for det unike privilegiet vi har – å spre Guds Ord så vidt ut over hele Egypt.

Vi ber om at du også vil bli oppmuntret av det levende og virkekraftige Ordet fra Gud. Det vil aldri vende tomt tilbake!

Les mer om traktaten fra Bibelselskapet i Egypt

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO