Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

I august 2013 brente og ødela muslimske fundamentalister Bibelselskapets to bokutsalg i Assuit og Minia. Med hjelp fra bibelvenner Norge ble utsalgene raskt åpnet igjen. Bildet er fra bokhandelen i Assiut.

Foto: I august 2013 brente og ødela muslimske fundamentalister Bibelselskapets to bokutsalg i Assuit og Minia. Med hjelp fra bibelvenner Norge ble utsalgene raskt åpnet igjen. Bildet er fra bokhandelen i Assiut.

21 egyptiske martyrer

13. april 2015.

Igjen må kristne egyptere lide for sin tro. Men igjen er reaksjonen et budskap om tilgivelse.

Bernt Greger Olsen
Bernt Greger Olsen

For noen uker siden ble vi møtt med den grufulle nyheten at 21 kristne unge menn var blitt henrettet i Libya. De ble drept for sin tro, og slik gikk de inn i den lange rekken av kirkens martyrer gjennom århundrene.

Allerede fire dager senere hadde Bibelselskapet i Egypt en million traktater klare til utdeling, med sentrale vers fra Bibelen og et dikt som omtalte hendelsen i nabolandet Libya.

Da kirker, skoler og bibelbutikker ble brent for et par år siden i Egypt, var reaksjonen fra de kristne et budskap om tilgivelse. Også denne gangen var budskapet det samme: De som utførte den grufulle handlingen i Libya visste ikke hva de gjorde; selv om familiene til de drepte reagerte med sorg, kom svaret deres helt uventet på de ansvarlige: Det var et budskap om fred og tilgivelse.

Budskapet om kjærligheten er så mye sterkere enn det budskapet om hat og vold som vi de senere årene har sett så altfor mye av i denne delen av verden. For oss i Norge er den beste reaksjonen å gi hjelp til bibelutdeling i Midtøsten i dag. Vi mottar sterke vitnesbyrd om hva Guds Ord gjør med mennesker som fortviles over den volden de ser rundt seg.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO