Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Adel og Moufida (foto: De forente bibelselskaper)

Foto: Adel og Moufida (foto: De forente bibelselskaper)

– Vi er i frontlinjen

09. juli 2015. De forente bibelselskaper

Husker du Bibelgaven nr. 3/14 og fortellingen om Kyria? Nå har en av våre medarbeidere besøkt Algerie på nytt og deler ferske inntrykk fra situasjonen til de kristne.

– Følg veien helt til enden, parker bilen og følg stien til du kommer til huset, sa presten.

Vi skal levere en bibel i stor skrift. Det lille huset og forretningen til «L» ligger langt av lei. Selv føler hun seg privilegert som får bo her. Mannen hennes tok henne med hit på bryllupsdagen for 45 år siden, og hun har aldri reist igjen. Men idyllen er bare tilsynelatende.

– Dette er et kjent salafist-område, og ingen må få vite at «L» er en kristen, advarte presten oss. To av de voksne sønnene hennes er nemlig overbeviste salafister.

«L», som sjelden møter andre kristne, er svært rørt over å se oss, og vi gir henne den Bibelen hun har bestilt. Kunder, betjening og familiemedlemmer går omkring oss, så samtalen oss imellom er bare hvisking, og når vi ber sammen, holder vi øynene åpne.

«L» snakker om kjærlighet. Hun er overbevist om at Jesus arbeidet i henne lenge før hun faktisk møtte ham. – Gjennom 45 års ekteskap har mannen min aldri vist noen form for hengivenhet, sier hun.

– Ekteskapet vårt var arrangert, slik det ofte er her.

– Men jeg har kjærlighet nok for oss begge! Jeg har gitt ham så mye kjærlighet; jeg tror det er Jesus som har hjulpet meg å gi så mye - uten å få noe tilbake!

Adel og Moufida

Et par dager senere besøker vi Adel og Moufida. De bor i et populært område i en stor by. Broren til Adel advarte oss mot å besøke dem og sa at de for tiden «mottok svært spesifikke trusler» fra islamister i nabolaget. Moufida, som lager programmer til kristne TV-kanaler, snakker åpent om truslene: – Vi er i frontlinjen, sier hun.

– Noen må være der. Det er verdt det. Det vil bli lettere for kommende generasjoner. Vær så snill å skrive om oss! Så lenge vi har frihet til å dele evangeliet, vil vi gjøre det.

– Forfølgelse skjer for det meste i familien, forklarer hun.

– Slik var det for meg også. Jeg valgte å dele troen min helt fra begynnelsen. Men etter som årene har gått, har det blitt lettere; de har blitt vant til at jeg er en kristen. Nå ringer moren min og spør om jeg vil be for henne. «Hvorfor kan du ikke be selv?» spør jeg. «Nei, be til Gud for meg; jeg vet at han hører!» sier hun.

Etter mange vanskelige år begynner ting å skje i dette arabisktalende området av Algerie, sier Adel. Han forteller at han aldri før har fått så mange spørsmål etter bibler som nå, og hele familier vender om til Jesus.

– Denne uka besøkte jeg en mann på en liten gård oppe i fjellene. Han hadde kontaktet et kristent radioprogram og bedt om bibler. Da jeg kom til ham med et evangelium og noen CD-er, så han på det og sa: «Er det alt du har med til meg?»

– Han fortsatte: «Jeg har lyttet på disse kristne radioprogrammene i flere måneder. Jeg skriver ned hvert eneste vers og hver forklaring til Bibelen. Så deler jeg det med familien og vennene mine, med alle jeg møter som vil høre på meg! Nå er vi en gruppe som er ivrige etter å lære mer om Bibelen! Så vær så snill - kan du komme igjen med en bibel til moren min og meg, og en lydbibel til bestemoren min som ikke kan lese ... og har du noen bøker for barn også?

Glem ikke bibelarbeidet i Algerie!

En medarbeider fra De forente bibelselskaper (UBS) har nylig besøkt Algerie. Vi kan ikke gjengi navnet på medarbeideren eller det fulle navnet til dem som er intervjuet, heller ikke hvor de bor. Men vi vil likevel formidle disse personlige hilsenene om hva Bibelselskapets arbeid betyr for dem.

Det Norske Bibelselskap støtter bibelarbeidet i Algerie med omkring 200 000 kroner i 2015. Støtten går til bibler på kabylisk, som er språket som brukes i de områdene av Algerie hvor den kristne vekkelsen er sterkest.

Kristendommen er i dag den raskest voksende religionen i Algerie, og en regner at det er flere enn 100 000 kristne i landet.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO