Gå til innhold

18 Hvem er en Gud som du,
en som tar bort skyld og tilgir synd
for den resten han eier?
Han holder ikke evig fast på vreden,
for han vil gjerne vise miskunn.

TV-KJENDIS: Broder Imed er kjent og respektert som kristen av mange liberale muslimer i Nord-Afrika og Midtøsten. (Foto: Malene Bjørgaas, KPK)

Foto: TV-KJENDIS: Broder Imed er kjent og respektert som kristen av mange liberale muslimer i Nord-Afrika og Midtøsten. (Foto: Malene Bjørgaas, KPK)

Når Midtøsten med kristent TV-program

13. juli 2015. Malene Bjørgaas, KPK

Hver eneste uke ser millioner av mennesker Broder Imed på en kristen TV-kanal, midt i et islamdominert område.

Kanalen heter Sat-7 og sender kristne TV-programmer på tre forskjellige språk. Broder Imeds program «Forbudt» sanker seere for kanalen.

Som kristen med en muslimsk bakgrunn er han «dødsdømt». En mektig imam har gått offentlig ut og erklært en såkalt «fatwa» mot ham. Ettersom han som tidligere muslim også prøver å vinne andre over til kristen tro, kan han drepes, forteller han.

– Jeg har opplevd angrep på åpen gate, sier Imed.

– Et mirakel

Ved en anledning forsøkte en person å kvele ham, men kom ikke nær nok. TV-pastoren kaller det et mirakel. Sammen med familien har han snakket om at dersom han skulle bli drept på grunn av mediearbeidet er det verdt det, og de ønsker å lære barna sine å tilgi.

Men broder Imed har sett hvordan mediene kan forvandle menneskers tankesett. Sammen med manageren og sin amerikanske kone er han til stede under Norsk Luthersk Misjonssambands (NLM) generalforsamling for å fortelle om hvordan samarbeidspartneren Norea er med på å nå muslimer med evangeliet. Det gir store muligheter.

– 200 millioner arabere har aldri hørt evangeliet, men 99 prosent av menneskene i områder i Nord-Afrika og Midtøsten har tilgang på TV, sier han.

Unik misjon i Midtøsten

Medievitenskapsstudent Leif Ørjan Thingbø skriver masteroppgave om religion og medier og har sett nærmere på kanalen Sat-7.

– Sat-7 har klart å gå rundt noen grenser som svært få andre har klart. Jeg tror det er fordi de satser lokalt. De er ikke ute etter å angripe noen, noe som gjør at folk respekterer kristne i regionen. Sat-7 har fått en troverdighet i regionen som svært få andre har fått, sier Thingbø i en Norea-video.

Bruker kjendiser

Men hvordan kan man få en muslimsk befolkning til å se på en kristen TV-kanal?

– Jeg er blitt velsignet med et nettverk på grunn av en sangerinne som er veldig kjent i Tunisia, Libya og Egypt. Sammen har vi møtt presidenten i Tunisia og hun delte vitnesbyrdet sitt, forteller broder Imed.

Sangerinnen har også selv vært med i programmet, sammen med noen av de mest innflytelsesrike kvinnene i den muslimske verden. Å ha med disse kvinnene økte seertallene med mange millioner. Etter det har også kredibiliteten økt.

– Jeg taler ikke i programmet mitt, men hvis jeg sitter med en muslim tenker jeg på hva Jesus ville sagt til dette mennesket, og så spør jeg dem ærlige spørsmål om livet deres, sier Imed til KPK etter seminaret.

KPK

Ung kvinne i Damaskus, Syria

Gi en gave til SAT-7

Bibelselskapet støtter arbeidet til SAT-7.

Les mer og gi en gave.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO