Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

<em>Lag-din-egen-barnebibel</em> har også blitt spredt på på armenske skoler i Damaskus.

Foto: Lag-din-egen-barnebibel har også blitt spredt på på armenske skoler i Damaskus.

Barnebibel sprer håp og glede i Syria

24. februar 2015.

Lag-din-egen-barnebibel inneholder mer enn 150 fortellinger fra Bibelen, skrevet i enkelt språk. Bibelselskapet i Gulfen har distribuert flere tusen eksemplarer blant barn i store deler av Midt-Østen. I det krigsherjede Syria blir barnebiblene tatt spesielt varmt i mot.

– Midt i drapene og volden som preger Syria trenger våre barn Bibelen for å lære hva som er rett, og for å vokse opp slik at de følger Guds veier. Det sier en av foreldrene i Den armensk-ortodokse kirken i Damaskus, Syria.

– Da jeg selv gikk på søndagsskolen, hadde vi ikke våre egne bibler. Læreren brukte i stedet en flanellograf og plukket ut et av barna til å hjelpe seg. Ettersom jeg selv er søndagsskolelærer, er jeg svært takknemlig for at Bibelselskapet i Gulfen gir hvert eneste barn en barnebibel, og at det skjer her, midt i det krigsherjede Syria. Slik beskriver en av søndagsskolelærerne i Den armensk-ortodokse kirken i Damaskus gleden og takknemligheten over at Bibelselskapet har produsert og distribuert Lag-din-egen-barnebibel på armensk.

Barnebibelen inneholder nøyaktige gjengivelser av mer enn 150 bibelske fortellinger. Strektegninger gir hint om ansikter, landskap og symboler som vises i historiene og lar barna fritt utforme bildene etter sine egne kreative evner. De 160 sidene inneholder også kart over både gammel- og nytestamentlig tid.

– For meg er én av de unike trekkene ved denne fantastiske boken at den appellerer til barnas fantasi, at de kan skape sine egne bilder til bibelfortellingene. På den måten blir dette en bibel som blir deres helt egen og som de kan vende tilbake til mens de vokser opp, sier en annen av foreldrene. 

– Denne boken gir liv til bibelhistoriene. Dette er en type bok barna trenger, særlig i disse tider med usikkerhet og krig gir denne boka både oss og barna våre håp og trøst, sier en forelder med tårer i øynene.

– Midt i alle drapene, terroren og voldshandlingene, trenger barna våre bibelsk undervisning for å kunne gjøre det som er rett og å følge Herrens veier, sier en forelder som også uttrykker dyp takknemlighet overfor Bibelselskapet som makter å levere barnebiblene tross den pågående krigen.

Biskop Armash Nalbandian i Den armenske kirken i Damaskus har skrevet et brev til generalsekretæren for Bibelselskapet i Gulfen der han uttrykker sin egen og bispedømmets store takknemlighet for gaven:
«Våre barn og foreldrene deres har det vondt nå, men denne Bibelen vil gjøre en stor forskjell i deres liv . Den vil inspirere dem til håp, kjærlighet og omsorg».

Bibelselskapet har distribuert flere tusen eksemplarer blant barn i store deler av Midt-Østen. Lag-din-egen-barnebibel inneholder også en guide til foreldre og lærere om hvordan de kan legge til rette for bruk av boka blant barn i aldersgruppen 5-10 år.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO