Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Victoria Ignatova, 7 år, har fått en barnebibel på søndagsskolen i baptistkirken Betel i Chisinau.

Foto: Victoria Ignatova, 7 år, har fått en barnebibel på søndagsskolen i baptistkirken Betel i Chisinau.

Glimt fra bibelarbeidet i Moldova

09. august 2016. Tekst: Joyce van de Veen | Foto: Dag K. Smemo

Moldova er det fattigste landet i Europa. Bibelselskapet i Moldova sprer bibler og barnebibler til kirker og barnehjem over hele landet. Med vår støtte kan Bibelselskapet i det lille landet nå ut til enda flere med Guds Ord.

Leser i Bibelen hver kveld:

– Jeg går på søndagsskolen hver uke. Jeg liker historien om Adam og Eva. De bodde i en hage. Men så måtte de forlate hagen, fordi de syndet. De kunne ikke komme tilbake til hagen. Om kvelden leser foreldrene mine fra Bibelen for meg. Vi leser den på sengekanten når jeg har lagt meg om kvelden.

(Victoria Ignatova,7 år, har fått en barnebibel på søndagsskolen i baptistkirken Betel i Chisinau).


Daniel Vacaras,9 år, har fått en barnebibel på søndagsskolen i baptistkirken Betel i Chisinau. (Foto: Dag K. Smemo)
Daniel Vacaras (Foto: Dag K. Smemo)

– Jeg liker historien om Noah.

I arken var det både løver, kaniner, aper, tigre og elefanter. Så ble det regn og flom i 40 dager og netter. Hver eneste dag regnet det. Først sendte Noah ut en svart fugl for å se om vannet hadde sunket. Så sendte han ut en due.

– Duen kom tilbake med en kvist. Noah ba til Gud og spurte om de kunne gå ut av arken. Og Gud sa at det kunne de. Etterpå ble det en regnbue. Det betyr at det ikke skal være flom mer.

(Daniel Vacaras, 9 år, har fått en barnebibel på søndagsskolen i baptistkirken Betel i Chisinau).


Dmitriy Beliy, styremedlem i Adventistkirken i Moldova. (Foto: Dag K. Smemo)
Dmitriy Beliy (Foto: Dag K. Smemo)

«Les denne boka»:

– Både jeg og foreldrene mine var aktive kommunister. Men en gang dro jeg til biblioteket for å finne en bibel. Jeg begynte å lese i den, men forsto ikke det som sto der. Noen inviterte meg med i en bibelgruppe, og etter et år ble jeg døpt. Da min mor fant ut det, ble hun bekymret. Men jeg sa: «Les denne boka og se om du kan finne noe som ikke er bra!» Hun begynte å lese Bibelen som en vanlig bok, men begynte snart å se at hun behøvde Guds nåde, og etter et år mor ble døpt. Det var ingen kirke i landsbyen - hun ble kristen ved å lese i Bibelen!

(Dmitriy Beliy, styremedlem i Adventistkirken i Moldova).


Adventistkirken Golgota i Chisinau. (Foto: Dag K. Smemo)
Adventistkirken Golgota i Chisinau. (Foto: Dag K. Smemo)

Trenger bibler til barn og ungdom:

– Som kirke ønsker vi å hjelpe andre. Det er en tradisjon i vår kirke for å gi folk gratis bibler, men det klarer vi ikke lenger. Vi trenger flere bibler til barn og ungdom, og til evangelisering. En vanlig månedsinntekt er på bare 1.500 Leu (ca. 620 kroner) og en vanlig pensjon er bare på 800 Leu (330 kroner). En vanlig bibel koster mellom 100 og 130 Leu, og det har ikke folk flest råd til å betale. Derfor trenger vi støtte fra Bibelselskapet.

(Lederne i Adventistkirken Golgota i Chisinau).


Ion Miron, leder for Unionen av baptistkirker i Moldova. (Foto: Dag K. Smemo)
Ion Miron (Foto: Dag K. Smemo)

En stor velsignelse:

– Biblene fra Bibelselskapet er en stor hjelp for oss - vi trenger disse biblene! Det er en stor velsignelse at vi nå har en revidert utgave av den rumenske bibelen. Ikke alle har råd til å kjøpe en bibel; den gjennomsnittlige inntekten ligger på bare 1500 Leu (ca. 620 kroner) i måneden. Og i fjor gikk prisene kraftig opp. Derfor er det mange som arbeider i utlandet og sender penger hjem. Noen ganger betaler den lokale kirken for en bibel, slik at noen som er svært interessert, kan få en bibel gratis.

(Ion Miron, leder for Unionen av baptistkirker i Moldova).

Tilbake til innholdsoversikten
Vær med å støtte bibelarbeidet i Moldova

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO