Gå til innhold

17 Da Jesus kom fram, fikk han vite at Lasarus alt hadde ligget fire dager i graven.

Marta Nassar (10) med et oppgavehefte om Johannesevangeliet som hun har fått fra Bibelselskapet.

Foto: Marta Nassar (10) med et oppgavehefte om Johannesevangeliet som hun har fått fra Bibelselskapet.

– Barna blir interessert i Bibelen

22. september 2016. Tekst: Leonie Bakker/Hans J. Sagrusten | Foto: Joyse van de Veen

I Egypt har omkring 120 000 barn i tredje til sjette klasse deltatt i en av Bibelselskapets bibelkonkurranser i sommer. «Barna blir interessert i Bibelen», sier foreldrene.

Hver sommer arrangerer Bibelselskapet i Egypt bibelkonkurranser for barn. De holdes i lokale kirker, hvor barna leser bibeltekster og løser oppgaver. I år tok de for seg Johannesevangeliet og de tre Johannesbrevene. Konkurransen er åpen for alle og varer i 28 dager.

– Barna leser et kapittel i Bibelen hver dag, og så skal de prøve å løse oppgavene på den tilsvarende siden i heftet, sier Mumtaz abd-el-Messiah i Bibelselskapet i Egypt.

– Oppgavene er laget slik at resten av familien også blir engasjert, sier Mumtaz.

– De må lese teksten nøye for å kunne løse oppgavene riktig. Svarene blir levert inn og rettet, og så er det en premie til dem som svarer riktig.

Premien er et besøk i «Bibelens verden», et opplevelsessenter som fyller en hel etasje i Bibelselskapets hus i Kairo. Barna er veldig ivrige etter å komme dit. Ved senteret lærer de mer om hvordan Bibelen ble til.

Bibelselskapet i Egypt har i mange år delt ut bibelbøker til sjuendeklassinger. I 2015 var norske bibelvenner med og støttet trykking og utdeling av 100 000 Lukasevangelier. De illustrerte evangeliene med oppgavehefter er svært populære.

– Derfor har vi laget slike oppgavehefter også for barn i storskolealder, forteller Mumtaz abd-el-Messiah.

– Vi får mange vitnesbyrd fra foreldre som forteller at barna har blitt mer interessert i Bibelen av konkurransene, og at de stiller flere spørsmål for å lære mer om Bibelen, sier han.

– Oppgaveheftene utfordrer barna til å lese bibelteksten nøye og hjelper dem til å bli engasjert av Bibelen. Mange barn synes i utgangspunktet det er vanskelig å lese i Bibelen, både fordi utdanningsnivået er lavt og fordi bibeloversettelsen vår er gammel.

– Jeg er 100 prosent for dette prosjektet. Ikke bare får barna hjelp til å studere Bibelen; de blir også bedre til å lese og skrive, og dette er noe vi virkelig trenger i Egypt, sier Mumtaz abd-el-Messiah.

Det bor flere enn 90 millioner mennesker i Egypt. Nesten en tredjedel er under fjorten år. Mer enn 30 prosent av befolkningen er analfabeter. Bare i barne- og ungdomsskolen går det omkring 18 millioner elever, så myndighetene har en formidabel oppgave med å lære alle å lese og skrive.

Befolkningsveksten er høy; omkring 1,7 prosent årlig. For å holde følge med veksten må det i gjennomsnitt startes en ny førsteklasse og utdannes en ny lærer hvert femtende minutt i Egypt.

De fleste familier har ikke råd til å dra på noen ferie. Gjennom den lange, varme sommeren er mange foreldre derfor glade for å kunne sende barna til kirken hver dag, til en spennende bibelkonkurranse i regi av Bibelselskapet. Mange er også glade for at barna får verdifull lesetrening i skoleferien.

Også kirkene er glade for bibelkonkurransene. Prestene åpner med glede dørene for barna, og både de koptiske og de protestantiske kirkene samarbeider gjerne med Bibelselskapet.

Norske bibelvenner er med og finansierer disse konkurransene. Med vår støtte kan dette viktige arbeidet, som når ut til så mange barn og familiene deres, fortsette også neste år.

Bibelselskapet i Egypt

Bibelselskapet i Egypt har direktenummeret 19250 som går rett til nærmeste bibelbutikk.
Bibelselskapet i Egypt har direktenummeret 19250 som går rett til nærmeste bibelbutikk.
  • Har ca. 220 ansatte
  • Driver 16 bibelbutikker, seks av dem i Kairo
  • Har direktenummeret 19250 som går rett til nærmeste bibelbutikk
  • Reklamerer for Bibelen over hele landet (bildet)
  • Har 45 omreisende bibelselgere
  • Driver et omfattende innsamlingsarbeid
  • Produserer 20-25 nye utgivelser i året
  • Er et viktig møtested for alle kirker i Egypt
Tilbake til innholdsoversikten
Vær med og støtt bibelarbeidet i Egypt og Syria!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO