Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

En eldre mann oppdager at han klarer å lese en bibel med stor skrift.

Foto: En eldre mann oppdager at han klarer å lese en bibel med stor skrift.

– Kan dette verset gjelde for meg?

22. september 2016. Tekst: Hans J. Sagrusten | Foto: Bibelselskapet i Egypt

På Bibeldagen 2015 ga norske menigheter og bibelvenner sin støtte til bibelarbeidet i Egypt. Hvor mye har denne støtten å si for de kristne i Egypt?

I en av bibelbutikkene til Bibelselskapet ser butikkmedarbeideren en kvinne som står foran vinduet og kikker inn. Hun banker på og spør om hun kan komme inn.

– Selvfølgelig er du velkommen inn, sier medarbeideren.

– Jeg trodde du ville nekte meg å komme inn, sier kvinnen.

– Etter alle angrepene vi hører om i media trodde jeg ikke du ville slippe ikke–kristne inn i butikken. – På vegne av hele Bibelselskapet ønsker jeg både deg og alle dine venner varmt velkommen, svarer medarbeideren.

– Du aner ikke hvor mye de ordene betyr for meg, sier hun.

Hun kjøper en bibel. På baksiden av kvitteringen ser hun at det står et bibelvers: «Jeg, jeg er den som utsletter dine lovbrudd for min skyld, og dine synder minnes jeg ikke» (Jesaja 43,25).

– Kan dette verset gjelde for meg? Det er svært vakkert! sier hun.

– Ja visst gjelder det for deg, sier medarbeideren.

– Ta det som et løfte fra Gud, den eneste som kan tilgi syndene våre.

– Amen! svarer hun og går lykkelig ut døra.

Viktige bibelbutikker

I Vesten blir bokhandlene færre, fordi folk kjøper bøker fra internett. Men i Egypt er det nesten ingen som har nettbank eller et bankkort. Derfor er det viktig å ha butikker på gateplan.

En dag i 2012 kom en mann inn i en av Bibelselskapets bokhandler i Kairo og sa:

– For flere år siden var jeg i bokhandelen i Alexandria, og jeg var svært aggressiv. Jeg prøvde alt jeg kunne å starte en krangel, men innehaveren svarte meg tålmodig og vennlig. Siden kom jeg tilbake og kjøpte en billig bibel. Jeg tok med Bibelen hjem og leste den. Og i dag er jeg et nytt menneske!

Bibler til sjuendeklassinger

Da et team fra Bibelselskapet nylig besøkte en av søppelbyene i Kairo, så de en gruppe fra en ortodoks kirke som også var der. De la merke til at en av dem, en gutt på omkring 16 år, hadde en utgave av Det nye testamentet som ble distribuert til sjuendeklassinger to år tidligere. Nytestamentet så svært velbrukt ut.

– Jeg fikk dette nytestamentet av Bibelselskapet. Jeg har det alltid med meg, sa han.

I en liten landsby delte teamet fra Bibelselskapet ut Lukasevangelier. Da de reiste fra landsbyen, fikk de øye på en av guttene fra utdelingen. Han satt på trappa hjemme, sammen med moren, faren og søsteren sin, mens han leste for dem og viste dem bildene i boka.

Siden 2005 har Bibelselskapet distribuert nær en million slik bibelbøker til sjuendeklassinger. I 2015 gjorde gavene fra norske bibelvenner at 100 000 nye barn fikk et illustrert evangelium og et spennende oppgavehefte.

Bokmessa i Kairo

Bibelselskapet har deltatt på bokmessa i Kairo i 24 år. Den er årets viktigste anledning til å nå mennesker som ikke kjenner Bibelen. De besøkende kommer fra all slags religiøs bakgrunn.

Våre kolleger i Egypt forteller at det har vært spesielt gripende å se hvor mange som kjøper det billigste nytestamentet, som koster omkring en norsk krone.

– Uten støtten fra dere ville vi aldri kunne selge det så billig! sier de.

Mange som aldri ville hatt råd til å kjøpe en bibel, har kjøpt dette nytestamentet. Under bokmessa ble det solgt ca. 40 000 av dem, med støtte fra norske givere.

Tilbake til innholdsoversikten
Vær med og støtt bibelarbeidet i Egypt og Syria!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO