Gå til innhold

2 Hvor lenge, Herre?
Vil du glemme meg for alltid?
Hvor lenge vil du skjule ansiktet for meg?

Magdy (6) og Kyrollos (9) er to av 120.000 barn som i sommer har deltatt i en av Bibelselskapets bibelkonkurranser.

Foto: Magdy (6) og Kyrollos (9) er to av 120.000 barn som i sommer har deltatt i en av Bibelselskapets bibelkonkurranser.

En fredagskveld i Egypt

22. september 2016. Av: Ingeborg Mongstad-Kvammen

Tenk deg at du kjører i smale gater. Det er skumring, nesten mørkt. Gaten snirkler seg fram mellom murhusene. I stedet for dører er det store jernporter.

Ingeborg Mongstad-Kvammen

De er alle lukket. Ser du oppover, ser du et virvar av ledninger fra hus til hus. Og klesvask som henger til tørk. Plutselig åpner gaten seg litt. En av jernportene er åpen. Ut fra porten skinner et varmt lys, og du hører barnekvin og ungdommer som prater, leker og flørter. Tror du. For de snakker arabisk, og det språket kan du ikke.

Dette opplevde jeg en fredagskveld i en by i Egypt. Jeg var på besøk hos det egyptiske bibelselskapet for å lære om arbeidet i et land hvor kristne er en minoritet. Egypt er det landet i Midtøsten som har den største kristne minoriteten. Det som skjer av kristen aktivitet i Egypt, er derfor svært viktig for kristne i hele regionen.

Vi var på vei til to møter i en lokal koptisk kirke. Det første var et møte for barn. Det andre var et ungdomsmøte. Kirken var full av barn da vi kom. De hadde ventet på oss. Bibelselskapet satte i gang med sitt bibelopplegg for barn, som besto av dramatisering, undervisning, sang og musikk. Det var et øredøvende leven av glade barn som entusiastisk fulgte med, svarte på spørsmål og sang. Så kom ungdommene inn. De var som norske ungdommer, med trendy klær og smarttelefoner. Men guttene og jentene satt adskilt. Nå var dramatiseringen byttet ut med Bibelselskapets band og ungdomsforkynnere. Det store bildet på side 6 er tatt denne kvelden.

Hvorfor forteller jeg om dette? Jo, fordi det slo meg at denne fredagskvelden var så viktig for både barna og ungdommene. Arbeidet i denne lokale kirken var essensielt for utviklingen av deres tro og identitet som kristne i et samfunn hvor de er en minoritet. Tenk deg at du alltid er i mindretall.

Tenk deg at hver gang man snakker om tro, må du forsvare deg. Tenk deg at nesten all religiøs påvirkning gjennom skole, internett og TV drar i en annen retning enn det som er troen til deg og din familie.

Da er det viktig med et fristed hvor du treffer likesinnede. Et sted hvor du kan spørre om det du lurer på og lære mer. Et sted hvor du kan være trygg. Det egyptiske bibelselskapet arbeider sammen med alle kirker i Egypt for å gi barn og unge trygge rammer for opplæring i kristen tro og identitet. Be for dette arbeidet!

Tilbake til innholdsoversikten
Vær med og støtt bibelarbeidet i Egypt og Syria!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO