Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Fader Sharobim var rektor ved skolen i El-Barsha i 16 år før han ble valgt til prest.

Foto: Fader Sharobim var rektor ved skolen i El-Barsha i 16 år før han ble valgt til prest.

Glimt fra Egypt

22. september 2016. Tekst: Hans J. Sagrusten | Foto: Tor Tjeransen

Noen glimt og vitnesbyrd om Bibelen og kristent arbeid i Egypt.

«Vi er en av få skoler i Egypt som har felles andakt i skolegården hver morgen. Vi leser dagens bibelvers, ber Fader vår, synger en bibelsk salme og ber en morgenbønn.» Fader Sharobim var rektor ved skolen i El-Barsha i 16 år før han ble valgt til prest.


Fader Theofilos har vært prest i den koptiske kirken siden år 2000.
Fader Theofilos har vært prest i den koptiske kirken siden år 2000.

Gjennomsyrer hele livet: «Bibelen gjennomsyrer hele livet mitt. Jeg står opp klokka fem om morgenen og leser i Bibelen for å være klar til morgenmesse, og for å forberede bibelstudier som jeg leder hver uke. Den største utfordringen vår er å nå ungdommen. De lever et travelt, materialistisk liv, og mange har et overflatisk forhold til Bibelen». Fader Theofilos har vært prest i den koptiske kirken siden år 2000.


Fader Theofilos
Fader Theofilos

Be for meg og kirken her: «Jeg har viet livet mitt til å tjene Jesus. Jeg ønsker å nå alle mennesker med evangeliet om Jesus Kristus. Be for meg og kirken i området her, så vi får kraft til å tjene Gud i denne tiden - det er mer enn vi kan klare!» Kirken hvor fader Theofilosgjør tjeneste, er bygget i 328 e.Kr. over en hule hvor Maria, Josef og Jesusbarnet skal ha overnattet da de var på flukt i Egypt, ifølge en koptisk tradisjon.


Fader Jeremia er prest i landsbyen El-Barsha ved Minia.
Fader Jeremia er prest i landsbyen El-Barsha ved Minia.

«Gud bevarer oss»: «Pave Shenoudah fikk valget av regjeringen om han ville bygge en kirke eller en skole. Han valgte en skole. I dag har vi over 1200 elever, og vi takker Gud for at nesten 50 prosent er jenter. Vi møter mange utfordringer, men jeg vet at Gud vil vende det til noe godt og gjøre noe nytt! Det er Gud som bevarer oss.» Fader Jeremia, prest i landsbyen El-Barsha ved Minia.


Elever ved skolen i El-Barsha ved Minia.
Elever ved skolen i El-Barsha ved Minia.

Takk til Bibelselskapet: «De fleste elevene våre kommer fra fattige familier. 10-15 prosent har ikke råd til å betale noe i skolepenger. Noen elever kommer på skolen uten å ha spist, andre har ikke sko og kommer i plastsandaler. Vi takker Bibelselskapet for at de støtter oss med barnebibler og oppgavehefter til undervisningen!» Fader Sharobim, tidl. rektor ved skolen i El-Barsha ved Minia.

Tilbake til innholdsoversikten
Vær med og støtt bibelarbeidet i Egypt og Syria!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO