Gå til innhold

31 Siden forlot han Tyros-området igjen. Han tok veien om Sidon og dro mot Galileasjøen gjennom Dekapolis-landet.

Elias (Foto: Dag K. Smemo)

Foto: Elias (Foto: Dag K. Smemo)

– Vi er avhengige av materiell fra Bibelselskapet

23. oktober 2017. Tekst og foto: Dag K. Smemo

I Syria og Irak møtes de kristne igjen til gudstjenester. Men biblene og barnebøkene deres er ødelagt. De er helt avhengige av det nye materiellet de får fra Bibelselskapet.

Elias (25) er en av lederne for barne- og ungdomsarbeidet i den gresk-katolske Kyrillos-kirken i Damaskus. Mer enn tusen barn og unge er med i kirken. Men mange har ikke lenger tro på framtida.

– Flere av de unge er resignerte. Når vi spør dem om hva de tenker om framtida, møter vi tomme og oppgitte blikk. De forsøker ikke å tenke på det. «Vi har ingen drømmer», svarer flere.

Før krigen vandret de kristne fra kirke til kirke under påskefeiringen, og mange ikke-kristne sto langs ruten og så på. Nå foregår all feiringen inne på kirkens eget område, i forholdsvis trygge omgivelser. – Før løp vi inn og ut av kirken og var glade. Nå er vi redde og må holde kontroll med hvem som kommer inn. Det kan være noen som vil oss noe ondt, sier Elias.

– Vi bruker materiell fra Bibelselskapet i undervisningsarbeidet. Vi er avhengige av dette samarbeidet og det materiellet Bibelselskapet skaffer oss. Sist jul fikk vi både barnebibler og bibelske aktivitetsbøker fra Bibelselskapet.

Last ned artikkel i Word-format og bilde i høy oppløsning (Zip-fil)Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO