Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Bernt Greger Olsen er bibelmisjonsleder i Bibelselskapet. (Foto: Hans J. Sagrusten)

Foto: Bernt Greger Olsen er bibelmisjonsleder i Bibelselskapet. (Foto: Hans J. Sagrusten)

Grunnfestet i sin tro gjennom Bibelen

09. mai 2017. Bibelmisjonsleder Bernt G. Olsen

Kirkene i Midtøsten er under sterkt press. I land som Syria og Irak er flertallet av kristne drevet på flukt. I Egypt er situasjonen for de mellom ti og femten millionene kristne heldigvis annerledes.

Mange ganger gjennom historien har kirken i Egypt vært under sterkt press, senest da det muslimske brorskap fikk makten gjennom valg for fire år siden. Det varte imidlertid ikke lenge før dette styret ble styrtet av hæren. Men situasjonen er ikke enkel, som bombeattentatene mot to kirker like før påske viste.

Kirken har lært seg å svare på slike provokasjoner på den måten som Jesus sa vi skulle gjøre, ved å vende det andre kinnet til. I stedet for hat formidler de kristne kjærlighet. Det gjør de fordi de har blitt grunnfestet i sin tro gjennom kirkens grundige opplæring i Bibelen. Den koptiske kirken i Egypt tar bibelstudier meget alvorlig, og det har gjort egyptiske kristne til bibellesere.

For tre år siden kjørte vi gjennom Kairo, og jeg ønsket å ta bilder av en kirke som ligger i et område hvor kristne møter mye motstand. Sjåføren var redd for å stanse, og presten nektet oss å ta bilder av kirken. Men det jeg ønsket å vise, var gjerdet rundt kirken. Det var lett å se at det opprinnelig hadde vært bare en drøy meter høyt. Siden var det blitt forhøyet med et par meter, og så med ytterligere et par meter, til kirken nå nærmest var gjemt bak murene.

Dette er et bilde på at kristne i Egypt må være på vakt og ta sine forholdsregler. Men gjennom det hele kommer de ut med en prøvd tro. Den troen formidler de til andre. Bibelselskapet gir dem de de trenger, som er Bibelen, for å kunne gi nye generasjoner enda bedre kjennskap til kristen tro enn det foreldrene deres hadde.

Det er bare kunnskap om og kjærlighet til Bibelens Gud som kan gi mennesker kraft til å holde ut, når troens prøves i år etter år.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO