Gå til innhold

2 Hvor lenge, Herre?
Vil du glemme meg for alltid?
Hvor lenge vil du skjule ansiktet for meg?

– Mange kommer for å kjøpe en bibelutgave de har sett hos venner eller slektninger, sier Yousif Isaac (30).

Foto: – Mange kommer for å kjøpe en bibelutgave de har sett hos venner eller slektninger, sier Yousif Isaac (30).

– Jesu ord gjør sterkt inntrykk

09. mai 2017. Tekst og foto: Hans J. Sagrusten

De femten bibelbutikkene til Bibelselskapet er åpne for alle som vil se på en bibel. Hit kommer også mange med ikke-kristen bakgrunn - og budskapet gjør sterkt inntrykk.

Samer Nashat (27) arbeider i bibelbutikken i Helwan, en bydel sør for Kairo. Det bor mange kristne i denne bydelen. Mange har flyttet inn til byen på grunn av økende press mot kristne i Øvre Egypt.

Det er Samer som setter biblene ut i hyllene, når de kommer med varebil fra lageret. Lokalene er lyse og innbydende, som alle butikkene til Bibelselskapet.

Samer har lagt merke til at mange som kommer inn i butikken for å se på en bibel, ikke har råd til å kjøpe den.

– En bibel til 52 pund (ca. 25 kroner) er for dyr for mange. De ser på den, blar forsiktig fra side til side, men setter den stille tilbake i hylla.

Når Samer ser dette, henter han fram en annen bibel fra et skap.

– Denne grå utgaven kan vi selge for bare 25 pund (ca. 12 kroner). Jeg kan også gi 20 prosent avslag på andre bibelutgaver, hvis folk ikke har råd til å betale full pris.

– Hvordan reagerer kundene når du kan gi avslag på prisen?

– Da blir de veldig glade!

– Mange spør også etter bibler i stor skrift til eldre. Morsdagen er en viktig dag i familien her, og da kjøper mange en bibel til moren sin.

Yousif Isaac (30) er leder for butikken i Helwan. Han har en gripende historie å fortelle fra sist morsdag: – To barn i tiårsalderen kom inn og så på en bibel. Dette var en dyr bibel til 300 pund. Jenta kom bort til disken og sa: «Vi skal ha denne bibelen til mamma!» Og så tømte både bror og søster sparebøssene sine på disken. De hadde til sammen 38 pund.

Yousif solgte dem bibelen, og de gikk hjem med den. Om kvelden kom moren hastende inn i butikken. Hun var redd for at barna hadde stjålet bibelen. For hun hadde vært og sett på den dagen før, og hun visste at barna umulig kunne ha nok penger til å kjøpe den. Nå kom hun for å returnere den. Utenfor sto barna med et skremt uttrykk i ansiktet. Men Yousif sa til henne:

– Denne bibelen er din, for barna dine har betalt for den med alt det de hadde, for å gi deg på morsdagen!

– Alle er velkommen

Daniel (20) og Basem (32).
Daniel (20) og Basem (32).

Daniel (20) og Basem (32) arbeider i den nyeste bokhandelen til Bibelselskapet, i bydelen Ain Shams i Kairo. De forteller fra hverdagen i butikken:

– Den typiske kunden i denne butikken er en kristen ungdom som vil kjøpe enkle traktater med bibelord, som han kan dele ut til vennene sine.

– Det hender ofte at muslimer kommer innom. Noen vil vite hva Bibelselskapet er, andre har hørt om «Den hellige boka» som Bibelen ofte blir kalt, og kommer for å se på den.

– Da butikken åpnet for to år siden, var det en muslim som kom inn, uten å vite at dette var en bibelbutikk. «Unnskyld, unnskyld!» sa han og skulle til å gå ut igjen - som om han hadde gjort noe galt. Men vi kunne fortelle ham at alle er velkommen.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO