Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Sameer Khzouz (25)

Foto: Sameer Khzouz (25)

– Vil dele Guds Ord med alle jeg møter

09. mai 2017. Tekst og foto: Rama Haddadin

Sameer ble en kristen gjennom det kristne leirarbeidet «Truth for the Youth» som Bibelselskapet støtter. Nå er Bibelen blitt viktig for ham. «Bibelen er livet mitt!» sier han i dag.

Sameer Khzouz (25) kommer fra Madaba i Jordan. Han studerer turisme ved universitetet. Før var han ikke interessert i å be. I stedet festet og drakk han sammen med vennene sine.

– Jeg var overbevist om at Gud ikke fantes, sier han.

– Jeg endte i fengsel flere ganger, blant annet på grunn av slåssing.

En dag kom en kvinne som het Yara på besøk til søsteren hans. I hånden hadde hun en bibel. Både Yara og søsteren var med i en gruppe som kalte seg «Godt Nytt».

– Yara inviterte meg til å bli med på en leir som lå fire måneder fram i tid. Jeg sa ja, bare for å være høflig. Men jeg måtte love å bli med.

Sameer var veldig negativ til tanken om at det skulle finnes en Gud.

– Men jeg bestemte meg for å bli med på leiren, bare for å bli ferdig med denne dumskapen. Så i mai i fjor dro jeg på leir.

– Hva fikk deg til å si ja?

– Jeg hadde så mange spørsmål. Og så håpet jeg å bevise at de andre tok feil og at Gud ikke finnes. Det ble som en utfordring for meg.

Men på det første møtet fikk Sameer se alle ungdommene som ba og sang med stor hengivenhet.

– Jeg fikk en merkelig følelse. Jeg følte meg glad da de sang, men uten å vite hvorfor! Jeg ble stående, sta og hardhjertet, fast bestemt på å bevise at Gud ikke eksisterte - og likevel sang jeg sammen med dem.

Snart var leiren slutt og det var på tide å dra hjem.

– Jeg oppdaget at det var jeg som hadde tatt feil, og at mye av det jeg gjorde var galt, selv om jeg trodde det var riktig.

Det var særlig en av sangene som hadde berørt Sameer. Teksten var fra Josva 1,9: «Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går.»

– Disse ordene gjorde inntrykk på meg. Snart merket jeg at Gud var med meg. Jeg fant svar på mange av spørsmålene jeg bar på. Jeg innså at jeg var en synder og at jeg hadde behov for Gud. Derfor ville jeg bli med på neste leir også.

Sameer deltok på flere leirer og møter i «Godt Nytt»-gruppa. Talerne oppfordret ungdommene til å lese Bibelen selv. Der fant Sameer mange svar på spørsmålene han hadde gått med.

– Jeg bestemte meg for å være en kristen. Jeg innså at kristendommen ikke er ritualer som vi gjør, men å lære Gud å kjenne gjennom å lese i Bibelen.

– Jeg begynte å ha en personlig stille stund hver dag, og nå leser jeg Bibelen daglig. Jeg har lest hele Det nye testamentet, og nå er jeg i Det gamle testamentet.

– Livet mitt er blitt helt forandret. Livet er mye bedre nå, selv om de gamle vennene ikke liker at jeg har forandret meg.

– Hva betyr Bibelen for deg?

– Bibelen er livet mitt. Guds ord betyr mer for meg enn både penger og alt annet!

– Kan jeg få se bibelen din?

– Ja, selvfølgelig. Jeg noterer mye av det jeg får gjennom prekener og møter. Han peker i kapittel 4 i Johannesevangeliet:

– Her, for eksempel, snakket Jesus til den samaritanske kvinnen. Det var fiendskap mellom jødene og samaritanene - likevel tilbød han henne det levende vannet!

Jeg spør om Sameer har tenkt på å bli prest.

– Jeg tenkte på det da jeg var liten.

Og ja - jeg ønsker å dele Guds ord med alle jeg møter!

«Truth for the Youth»

«Deler Guds Ord med alle jeg møter»

Bibelselskapet i Norge har i flere år støttet prosjektet «Truth for the Youth» som Bibelselskapet i Jordan driver i samarbeid med den katolske ungdomsgruppa «Good News».

Dette er godt gammeldags leirarbeid, slik vi kjenner det fra vårt eget land. Men i Jordan er det nytt. Ungdomsleirer på fem dager har vist seg å være et godt arbeid for å nå ungdom.

Det er 3 prosent kristne i Jordan. Tidligere var utfordringen at mange konverterte til islam, men i dag er utfordringen at ungdom går over til ateisme eller nyreligiøse bevegelser. «Truth for the Youth» bidrar til å snu denne utviklingen, som historien om Sameer viser.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO