Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

Kaffen lages fra bunnen av.

Foto: Kaffen lages fra bunnen av.

Glimt fra Etiopia

26. juli 2017. Foto: Margrethe Lia

Velkomstseremoni: I Etiopia er velkomstkaffen viktig. To frivillige medarbeidere i Bibelselskapet i Awassa viser hvordan den skal lages fra bunnen av, ved å brenne kaffebønnene, male dem opp og brygge den sterke, etiopiske kaffen.

Kaffe serveres av en frivillig medarbeider i Bibelselskapet i Etiopia.
Kaffe serveres av en frivillig medarbeider i Bibelselskapet i Etiopia.

Etiopia og kaffe: En 1500 år gammel historie fra Etiopia forteller om gjeteren Kaldi. Han oppdaget at geitene ikke fikk sove om kvelden etter å ha spist en plante med røde bær. Kaldi fortalte det til en munk, som begynte å lage en drikk av bærene. Nå hadde munkene ikke lenger problemer med å holde seg våkne under bønnestundene. Forklaringen er trolig en vandrehistorie. (Wikipedia.org)


Innom for å kjøpe en bibel.
Innom for å kjøpe en bibel.

Innom for å kjøpe en bibel: I Bibelselskapets bokhandel i Awassa kommer det stadig kunder innom. Mange av dem er unge, som denne mannen. Med Bibelen i hånda er han raskt ute på gata igjen. Hvor er han på vei med den nye Bibelen?


Birtukan Lundie er leder i en kvinnegruppe i Bibelselskapet.
Birtukan Lundie er leder i en kvinnegruppe i Bibelselskapet.

«Guds ord har kraft»: «Guds ord har kraft til å forandre! Menneskene her opplever at livet deres blir endret. Bibelen svarer på deres behov, og de har en hunger etter Guds ord.» Birtukan Lundie er leder i en kvinnegruppe i Bibelselskapet.


Frivillige medarbeidere
Frivillige medarbeidere

Frivillige medarbeidere: Bibelselskapet i Etiopia har mange unge medarbeidere. Disse ungdommene går på kurs, slik at de selv kan veilede andre i det bibelbaserte hiv-programmet «Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?»

Tilbake til innholdsoversikten
Vær med og støtt arbeidet med bibeloversettelse i Etiopia

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO