Gå til innhold

21 Den som kjenner mine bud og holder dem, han er det som elsker meg. Og den som elsker meg, skal min Far elske. Ja, også jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham.»

Kaffen lages fra bunnen av.

Foto: Kaffen lages fra bunnen av.

Glimt fra Etiopia

26. juli 2017. Foto: Margrethe Lia

Velkomstseremoni: I Etiopia er velkomstkaffen viktig. To frivillige medarbeidere i Bibelselskapet i Awassa viser hvordan den skal lages fra bunnen av, ved å brenne kaffebønnene, male dem opp og brygge den sterke, etiopiske kaffen.

Kaffe serveres av en frivillig medarbeider i Bibelselskapet i Etiopia.
Kaffe serveres av en frivillig medarbeider i Bibelselskapet i Etiopia.

Etiopia og kaffe: En 1500 år gammel historie fra Etiopia forteller om gjeteren Kaldi. Han oppdaget at geitene ikke fikk sove om kvelden etter å ha spist en plante med røde bær. Kaldi fortalte det til en munk, som begynte å lage en drikk av bærene. Nå hadde munkene ikke lenger problemer med å holde seg våkne under bønnestundene. Forklaringen er trolig en vandrehistorie. (Wikipedia.org)


Innom for å kjøpe en bibel.
Innom for å kjøpe en bibel.

Innom for å kjøpe en bibel: I Bibelselskapets bokhandel i Awassa kommer det stadig kunder innom. Mange av dem er unge, som denne mannen. Med Bibelen i hånda er han raskt ute på gata igjen. Hvor er han på vei med den nye Bibelen?


Birtukan Lundie er leder i en kvinnegruppe i Bibelselskapet.
Birtukan Lundie er leder i en kvinnegruppe i Bibelselskapet.

«Guds ord har kraft»: «Guds ord har kraft til å forandre! Menneskene her opplever at livet deres blir endret. Bibelen svarer på deres behov, og de har en hunger etter Guds ord.» Birtukan Lundie er leder i en kvinnegruppe i Bibelselskapet.


Frivillige medarbeidere
Frivillige medarbeidere

Frivillige medarbeidere: Bibelselskapet i Etiopia har mange unge medarbeidere. Disse ungdommene går på kurs, slik at de selv kan veilede andre i det bibelbaserte hiv-programmet «Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?»

Tilbake til innholdsoversikten
Vær med og støtt arbeidet med bibeloversettelse i Etiopia

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO