Gå til innhold

2 Noen fariseere kom og spurte ham: «Har en mann lov til å skille seg fra sin kone?» De ville sette ham på prøve.

Fertil Rodlin

Foto: Fertil Rodlin

Investere i barna

22. mai 2018. Tekst og foto: Andrea Rhodes, De forente bibelselskaper

Fertil Rodlin (22) er søndagsskolelærer i Cité Soleil.
– Jeg er lærer av yrke og vil gjerne undervise i Bibelen. Men siden bare halvparten av barna kan lese, må jeg vise bilder av bibelhistoriene. Fertil har en hilsen til giverne i Norge:

– Om noen år er disse barna blitt store. Da er det de som er i deres sted og hjelper andre. Tenk at Gud gir oss muligheten til å investere i disse barna!

Barna nedenfor går på flere forskjellige skoler i Portau- Prince og Cité Soleil. Disse skolene er blant dem som skal få bibler gjennom prosjektet «Bibelbøker til skolebarn».


Angelove

Vil hjelpe mor og far:

Angelove (13):

– Jeg har gått på denne skolen i et halvt år. Jeg har tre søsken. Pappa fikk slag for tre måneder siden og kan ikke arbeide ennå. Mamma er også hjemme. Når jeg blir stor, har jeg lyst til å bli sykepleier, slik at jeg kan hjelpe mor og far. Vi har ingen bibel hjemme, men av og til får jeg lese i en her på skolen, og i kirken.


Dayflorine

Vil starte sykehus:

Dayflorine (13):

– Vi har ingen bibel hjemme. Dette er det første bibelheftet jeg har fått, og det skal jeg ta med hjem. Min favoritthistorie er om da Jesus døde og sto opp igjen. Den viser at Jesus seiret over døden, og det gir meg håp! Jeg vil gjerne bli lege og starte et sykehus, der jeg kan gi gratis helsehjelp til folk. For det bekymrer meg at det ikke er noe sykehus her.


Joseph

Har ikke nok bøker:

Joseph (12):

– Jeg liker å gå på skolen, men vi har ikke nok bøker der. Jeg vil gjerne bli lege, slik at jeg kan hjelpe familien min, for moren min døde i 2013. Det jeg liker minst med nabolaget, er at det ligger så mye søppel rundt omkring, og at det ikke er nok skoler. Noen av vennene mine går ikke på skolen. Folk er veldig fattige, og det er et utrygt område med mye vold.


Louisnara

Skolen har ingen bibler:

Louisnara (11):

– Skolen min har ikke noen bibler i det hele tatt, men vi har en bibel hjemme. Favoritthistorien min er om Moses, da han gjorde folket sitt fri fra slaveri. Jeg liker den på grunn av alle undrene som skjedde. Jeg vil gjerne bli sykepleier, for jeg liker å hjelpe folk som er syke, og så vil jeg hjelpe familien min.


Guillaume

Liker å lære om guds ord

Guillaume (7) går i første klasse. Han har ni søsken.

– Jeg liker å gå på skolen, og jeg liker å lære om Guds Ord. Min favoritthistorie i Bibelen er den om David, for han var modig og sterk.

– Hvordan jeg kommer til skolen? Jeg går! Jeg bor langt unna, så det tar en og en halv time å gå. Også kirken jeg går i, ligger her i nærheten av skolen.

– Hva jeg hadde til frokost i dag? Ingen ting. Læreren til Guillaume forklarer oss at skolen gir elevene mat klokka 10 hver formiddag, siden mange kommer fra familier hvor de ikke har råd til et skikkelig måltid hver dag.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO