Gå til innhold

1 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da han skulle gå bort fra denne verden og til sin Far. Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.

Murhusene i fjellsiden er reist etter at jordskjelvet i 2010 la bebyggelsen i ruiner. 300 000 mennesker mistet livet i det som blir kalt for en av de verste naturkatastrofer i moderne tid. Den fargerike malingen på husene på bildet blir sagt å være en gave fra Brasil.

Foto: Murhusene i fjellsiden er reist etter at jordskjelvet i 2010 la bebyggelsen i ruiner. 300 000 mennesker mistet livet i det som blir kalt for en av de verste naturkatastrofer i moderne tid. Den fargerike malingen på husene på bildet blir sagt å være en gave fra Brasil.

– Jesus, hjelp oss!

16. mai 2018. Foto: Andrea Rhodes, De forente bibelselskaper

Magda Victor, generalsekretær i Bibelselskapet, forteller om øyeblikket den 10. januar 2010 da jordskjelvet rammet Haiti. Tårene renner mens hun forteller:

– Vi prøvde å holde oss fast. Ristingen varte i flere minutter - og så ble alt mørkt, for støvet skygget for sola. Vi trodde det var verdens ende.

– 300 000 mennesker døde den dagen. Blant andre de fleste naboene til Bibelhuset. Vi kunne høre skrikene fra dem som lå fanget i ruinene.

Denne gangen kan du lese om arbeidet som Bibelselskapet på Haiti driver. Ann-Catherine Kvistad fra Det Norske Bibelselskap og Andrea Rhodes fra De forente bibelselskaper (United Bible Societies) besøkte i februar 2018 Haiti. Reportasjene er skrevet etter denne reisen. Bla deg fram nedenfor - og bli med på en reise til Haiti.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO