Gå til innhold

16 Vask dere, gjør dere rene!
Få de onde gjerningene
bort fra mine øyne,
hold opp med å gjøre ondt,

Murhusene i fjellsiden er reist etter at jordskjelvet i 2010 la bebyggelsen i ruiner. 300 000 mennesker mistet livet i det som blir kalt for en av de verste naturkatastrofer i moderne tid. Den fargerike malingen på husene på bildet blir sagt å være en gave fra Brasil.

Foto: Murhusene i fjellsiden er reist etter at jordskjelvet i 2010 la bebyggelsen i ruiner. 300 000 mennesker mistet livet i det som blir kalt for en av de verste naturkatastrofer i moderne tid. Den fargerike malingen på husene på bildet blir sagt å være en gave fra Brasil.

– Jesus, hjelp oss!

16. mai 2018. Foto: Andrea Rhodes, De forente bibelselskaper

Magda Victor, generalsekretær i Bibelselskapet, forteller om øyeblikket den 10. januar 2010 da jordskjelvet rammet Haiti. Tårene renner mens hun forteller:

– Vi prøvde å holde oss fast. Ristingen varte i flere minutter - og så ble alt mørkt, for støvet skygget for sola. Vi trodde det var verdens ende.

– 300 000 mennesker døde den dagen. Blant andre de fleste naboene til Bibelhuset. Vi kunne høre skrikene fra dem som lå fanget i ruinene.

Denne gangen kan du lese om arbeidet som Bibelselskapet på Haiti driver. Ann-Catherine Kvistad fra Det Norske Bibelselskap og Andrea Rhodes fra De forente bibelselskaper (United Bible Societies) besøkte i februar 2018 Haiti. Reportasjene er skrevet etter denne reisen. Bla deg fram nedenfor - og bli med på en reise til Haiti.

Tilbake til innholdsoversikten