Gå til innhold

22 På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsby og underviste.

Gi en gaveVelg prosjekt

Med din bibelgave er du med på å forme en ny generasjon mennesker i Albania.

Albania trenger bibler

Vi har gode nyheter fra Albania – en ny bibeloversettelse er snart klar til trykking!

Bli med Bibelselskapet og SmartReiser til Albania, 26. september - 5. oktober 2019
For tretti år siden ble de albanske kirkene stengt, og verdens første ateistiske stat proklamert. Etter at landet ble åpnet i 1990 tørstet mange mennesker etter Guds ord, men det viste det seg snart at den gamle bibeloversettelsen ikke lenger var forståelig for unge mennesker.

En gang var Albania Europas verste land å bo i. De kalte seg selv verdens første ateistiske stat. Kirkene ble stengt, Bibelen forbudt og mange fengslet.

Da åpningen kom fra 1990 var det derfor naturlig at kirkene ønsket seg en ny bibeloversettelse – på et språk vanlige mennesker kan forstå. Den er nå endelig klar etter mange års arbeid. Nå kan du og jeg hjelpe ved å gi penger til trykking av biblene.

Dette er første gang en albansk bibel er oversatt fra grunntekstene – og vi skal få lov til å være med å legge den i hendene til unge mennesker. 
Les mer/video: Albansk bibeloversettelse fra originalspråkene

Og det er viktig, for flertallet av Albanias befolkning, mellom 60 og 70 prosent, regner seg som muslimer. Under kommunismen ble også muslimene hardt undertrykket og mange mistet tilhørigheten til sin religion. Dette skapte et tomrom som vi kristne kan være med å fylle – men til det trenger vi bibler!

Husk at Albania er et av de fattigste landene i Europa. Overgangen fra det gamle regimet ble mer kaotisk i Albania enn andre steder. Derfor er fattigdommen fremdeles høy og mange kan ikke betale det en bibel koster.

Vær med å gi bibler til Albania! Vi har sett det før – Bibelen endrer liv. Det er nå framtiden skapes i Albania – ved hjelp av en ny bibel kan vi forme en ny generasjon mennesker i dette landet.

Gi en gave på denne siden, eller gi en valgfri gave til Albania ved å sende sms Albania til 26606


Rezart, (32) - Religiøs bakgrunn: Muslim, ble kristen da han var student.
Rezart, (32) - Religiøs bakgrunn: Muslim, ble kristen da han var student.

Rezart (32)

Hva betyr Bibelen for deg?
Jeg vet ikke hvor jeg ville vært uten Guds Ord. Livet forandret seg dramatisk da jeg ble kristen, og Bibelen har vært min rettesnor siden.

Hvorfor ser du frem til den nye oversettelsen?
Det er et stort behov for en god oversettelse. Når jeg sjekker den nye oversettelsen mot det vi pleide å lese i menigheten, så er det skremmende hvor mange misforståelser den gamle teksten har gitt. Vi venter med lengsel på den nye oversettelsen!

Favorittbibelvers:
Lukas 6,31: Som dere vil at andre skal gjøre mot dere, slik skal dere gjøre mot dem


Bledar (38) - Religiøs bakgrunn: Ateist, ble kristen som tenåring.
Bledar (38) - Religiøs bakgrunn: Ateist, ble kristen som tenåring.

Bledar (38)

Hva betyr Bibelen for deg?
Ved å lese i Bibelen blir vi ikke bare kjent med Gud, men vi lærer også hvordan vi skal leve livet for å få et evig liv sammen med Ham.

Hvorfor ser du frem til den nye oversettelsen?
Jeg leste Bibelen for første gang i 1994, men jeg har måttet jobbe ganske hardt for å finne meningen med mange begreper, ord og uttrykk fordi oversettelsen er dårlig. Det er fantastisk at vi nå får hele Bibelen oversatt fra originalspråkene, en virkelig god gave til de kommende generasjoner!

Favorittbibelvers:
Fil 4, 4-6: Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere! La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær. Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.


Dile (65) - Religiøs bakgrunn: Ateist, begynte å gå i kirken etter kommunismens fall.
Dile (65) - Religiøs bakgrunn: Ateist, begynte å gå i kirken etter kommunismens fall.

Dile (65)

Hva betyr Bibelen for deg?
Bibelen er Guds skrevne Ord, og den har hjulpet meg til å bli kjent med Gud. Den gir meg styrke til å leve og er min ledesnor i alt jeg gjør.

Hvorfor ser du frem til den nye oversettelsen?
Det meste i den gamle albanske oversettelsen er grei, men enkelte vers er fullstendig feil. Et eksempel er skapelsesberetningen. Oversettelsen gir inntrykk av at kvinnen ble skapt for å hjelpe mannen. I virkeligheten ble hun skapt som hans likeverdige, til å være ved hans side. Det er jo noe helt annet!

Favorittbibelvers:
Johannes 15, 16: Dere har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt dere og satt dere til å gå ut og bære frukt, en frukt som varer. Da skal Far gi dere alt dere ber om i mitt navn.


Eneida (35) - Religiøs bakgrunn: Muslimsk.
Eneida (35) - Religiøs bakgrunn: Muslimsk.

Eneida (35)

Hva betyr Bibelen for deg?
Den er Guds Ord, inspirert av Ham. Bibelen endret mitt liv. Den snakker til deg i forskjellige livssituasjoner slik ingen annen bok kan.

Hvorfor ser du frem til den nye oversettelsen?
Bibelen jeg har nå, er noen ganger vanskelig å forstå. Så da må jeg lese på engelsk, men det er ikke det samme. Det er betryggende å vite at den nye oversettelsen er gjort direkte fra originalspråkene, ikke via et annet språk.

Favorittbibelvers:
Jeremia 29,11: For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.


Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO