Gå til innhold

14 Da Josef hadde gravlagt faren, vendte han tilbake til Egypt sammen med brødrene sine og alle som hadde dratt opp med ham for å gravlegge Jakob.

Gi en gaveVelg prosjekt

Bibelselskapet i Burundi trenger hjelp til å samle mennesker til kurs for å lære dem å snakke om det som er vanskelig, og å lære å tilgi de som har gjort dem vondt

Hjelp til traumerammede i Burundi

På begynnelsen av 90-tallet skjedde et folkemord i Burundi. Vi kjenner nok bedre til det som skjedde i nabolandet Rwanda, men det begynte egentlig i Burundi: En kamp mellom to grupper mennesker – hutu og tutsi – som snakker det samme språk og egentlig er et og samme folk.

Bibelselskapet i Burundi trenger hjelp til å samle mennesker til kurs for å lære dem å snakke om det som er vanskelig, og å lære å tilgi de som har gjort dem vondt.
Bibelselskapet i Burundi trenger hjelp til å samle mennesker til kurs for å lære dem å snakke om det som er vanskelig, og å lære å tilgi de som har gjort dem vondt.

Det ble drept mennesker i slike antall at vi egentlig ikke kan fatte det. Siden fulgte mange år med borgerkrig. Mange ble skadet både på kropp og sjel. «Hvor er Gud i dette?» er det mange som spør. Og det er alltid like vanskelig å svare. Men Bibelen gir et unikt budskap om tilgivelse og oppreisning.

Lappene blir brent – som et synlig tegn på at det som stod på dem nå er i Guds hender.
Lappene blir brent – som et synlig tegn på at det som stod på dem nå er i Guds hender.

Dette er grunnlaget for prosjektet vi driver i samarbeid med Bibelselskapet i Burundi. Med utgangspunkt i Bibelen gis mennesker hjelp til å fortelle om det som er smertefullt. Gjennom kurs får de hjelp til å bearbeide egne tunge følelser og opplevelser. De oppfordres f.eks. til å skrive ned sine vonde opplevelser på en lapp og henge dem på korset. Så blir lappen brent - som et synlig tegn på at det som stod på lappen nå er i Guds hender.

– Når jeg snakker med Marjorie Niyungeko, vår sterke leder for bibelselskapet der, ser jeg en kvinne som er dypt berørt. Hun gjenkjenner mye av det som skjedde sist, både frykten og fortvilelsen kommer tilbake. Da er det godt at Bibelen samler oss. Utrettelig fortsetter Bibelselskapet sitt arbeid med å gi mennesker Bibelen, sier bibelmisjonsleder Bernt G. Olsen.

«Vi trenger dette kurset mer nå enn noen gang tidligere» sier Marjorie. Hun forteller også at de som har gjennomgått kurset, står mye sterkere til å takle det vonde som nå gjentar seg.

Vi må stå sammen med Marjorie og hennes medarbeidere og gi dem de redskapene de trenger for å gi mennesker hjelp. Akkurat nå trenger de hjelp til å samle mennesker til kurs for å lære dem å snakke om det som er vanskelig, og å lære å tilgi de som har gjort dem vondt. Fordi det er til det beste for ofrene.

Dette arbeidet nytter! Derfor ber jeg deg om hjelp. Menneskene i Burundi blir ikke kvitt de vonde minnene, men de får hjelp til å bearbeide dem. Det gir håp, litt etter litt, om en bedre framtid for den oppvoksende generasjon i Burundi, slik at de kan si: «Gud er her, sammen med oss.»

Takk for din gave til bibelarbeidet i Burundi.

Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO