Gå til innhold

2 Vær utholdende i bønn, våk og be med takk til Gud!

Gi en gave.Velg prosjekt

Kirkene på Cuba er fulle av mennesker og stadig nye blir kristne. Behovet for bibler er stort!

Behovet for bibler til Cuba vokser

– Er det behov for flere bibler på Cuba nå, eller er behovet dekket? Dette spørsmålet får jeg ofte. Mitt svar er alltid: «Behovet er ikke på noen måte dekket. Det vokser!»

Barna på søndagsskolen i Havanna har fått et helt klassesett med bibler. Biblene er finansiert gjennom prosjektet «En million bibler til Cuba». Dette store prosjektet er nå på det nærmeste fullført, men fortsatt gjenstår det utfordringer.
Barna på søndagsskolen i Havanna har fått et helt klassesett med bibler. 

– Godt over to millioner mennesker går i en kirke på Cuba MINST en gang i uka, forteller Joel Dopico, generalsekretær i Rådet av kirker på Cuba: – Alle kirker på Cuba vokser og fortsetter det slik vil halvparten av befolkningen tilhøre en kristen kirke om 12 år.

Jeg både håper og ønsker at dette skal skje, men ingen vet hva som hender drøyt ti år fram i tid. Det jeg vet er at den millionen med bibler vi har bidratt med i løpet av de siste fire årene har ført til mange nye kristne: Over hele Cuba ser vi at nye mennesker kommer til kirkene.

Biblene vi har delt ut samler ikke støv i en bokhylle. De blir lest og brukt både i hjemmene og kirkene. De fleste som er kommet til tro har nå fått sin egen bibel, men nye mennesker kommer til hele tiden og nok en gang er bibellagrene tomme!

«Vi trenger flere bibler til barn» hører jeg nå. Det de mener, er imidlertid ikke det vi forstår som barnebibler, men komplette bibler i et enkelt språk og illustrert med bilder. Takket være det beste utdanningssystemet i Latin-Amerika, lærer heldigvis de fleste på Cuba å lese tidlig. Det betyr igjen at denne typen bibler passer perfekt. Her ser du et av oppslagene i denne bibelutgaven. Bildet er en flott illustrasjon av Salme 23,1: Herren er min hyrde. Hele Bibelen er imidlertid på 1594 sider, så dette er jo kun en «smakebit»:

Barnebibel med illustrasjon fra Salme 23,1 - "Herren er min hyrde".

La meg dele en historie med deg: Sammen med noen andre nordmenn besøkte jeg et kjent turistområde på Cuba for en tid tilbake. Det var ikke andre besøkende enn oss akkurat da, og vi spredte oss litt rundt. Mens jeg kikker på lokalt håndarbeid får jeg et spørsmål om jeg er kristen. Jo, jeg kunne bekrefte det. Neste spørsmål: - Har du en bibel? Så viser det seg at det samme skjedde for flere av de andre jeg var sammen med. Det endte med at vi skrapte bilen for det vi hadde igjen av bibler og hefter og det rakk rundt til alle. Vi avsluttet med å holde hverandre i hendene og be - midt i gaten.

I dyp takknemlighet for det de har fått, bønnfaller kirkene på Cuba oss om å stå sammen med dem og skaffe flere bibler. For de har ingen andre steder å gå. Fremdeles er det nemlig slik at Bibelen ikke kan kjøpes i butikk på Cuba. Hver eneste bibel må være er en gave fra givere som deg og meg. Alle biblene må betales utenfor Cuba, lastes inn i kontainere som gjerne tar 30 000 om gangen, og sendes til Cuba. På forhånd har Bibelselskapet fått tillatelse til å ta imot kontaineren.

I det stille forandrer nå over 1 million bibler menneskers liv innenfra. Denne julen kan du og jeg endre enda flere menneskers liv. Ved å gi en gave til barnebibler på Cuba.

Gi en gave på denne siden, gi et valgfritt beløp med VIPPS eller telefonregningen: Send sms CUBA til 26606.


Takk for at du vil stå sammen med kirkene på Cuba i bønn for at flere mennesker skal nås med Guds Ord.

Med vennlig hilsen Bibelselskapet

Bernt G. Olsen
Bibelmisjonsleder
Tlf 47 97 64 70
e-post: giver@bibel.no

Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO